Opettaja lähetti lapsille netistä lataamansa "piirustustehtävän" – olisi kannattanut oikolukea: "Piirrä loput siitä v*tun pöllöstä..."

Etäopiskelussa on haasteensa: tämä brittiopettaja lähetti oppilaidensa inspiraatioksi netistä varastamansa kuvan, joka olikin meemi.

Alakouluikäiset oppilaat hieraisivat varmaankin silmiään saatuaan tämän tehtävän. Isossa-Britanniassa sijaitsevan koulun opettaja lähetti noin 5–6.-luokalla oleville oppilailleen piirustustehtävän, joka olikin nettimeemi, kertoo Hull Live.

"Piirrä loput siitä v*tun pöllöstä"

Opettaja oli valinnut oppilaiden inspiraatioksi meemikuvan, jossa lukee "näin piirrät pöllön". Alla on ohje, jonka huvittavuus piilee liiassa yksinkertaistamisessa.

Ohjeessa on vain kaksi kohtaa. Ensimmäinen kohta kehottaa piirtäjää piirtämään kaksi yksinkertaista palloa; toisessa kohdassa on valmis, tarkasti piirretty pöllö ja teksti "piirrä loput siitä v*tun pöllöstä".

Kuva on kiertänyt netissä jo vuosia, ja sen inspiroimana on syntynyt jopa oma Reddit-osio, "draw the rest of the fucking owl", jonka ideana on jakaa samantapaisia, yliyksinkertaistettuja ohjeita.

Pöllökuva on kiertänyt netissä jo vuosia. Julkaisu vuodelta 2019. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Rehtori pahoittelee

Rehtori Scott Wilsonin mukaan opettaja ei havainnut kirosanaa ladatessaan etätehtävää nettiin oppilailleen.

 Wilson pahoitteli tapahtunutta ja selitti, että opettaja oli etsinyt netistä materiaalia "tukemaan oppilaiden opiskelua lyijykynäpiirtämisessä".

Vanhempi: "Tiedän, että opettajilla on paineita, mutta se on vain laiskaa"

Tehtävä poistettiin heti, kun siitä oli tullut valitus. Nimettömänä pysyttelevä isä kritisoi opettajan toimintaa "laiskaksi".

– Opettaja selvästi otti ensimmäisen kuvan, joka löytyy, kun etsii Googlessa "miten piirretään pöllö", eikä edes vaivautunut tarkistamaan sitä ennen kuin lähetti sen sadoille oppilaille. Tiedän, että opettajilla on paineita, mutta se on vain laiskaa, isä kritisoi.

Hull Liven haastatteleman, tehtävänä saaneen oppilaan siskon mukaan oppilaiden mielestä moka oli lähinnä huvittava. Kuvaa "pöllötehtävästä" kierrätettiin ryhmäkeskustelussa.

Lue myös:

    Uusimmat