Oopperatähti innokas kotikuntoilija: "Joskus jumppaan puolenyön aikaan"

Uudet välineet innostavat liikkumaan kotona 1:54

Laura Pyrrö pyrkii kuntoilemaan kotona viitenä päivänä viikossa. Oopperalaulaja on polkenut rikki jo kaksi stepperiä.

Oopperalaulaja Laura Pyrrö polkee kotonaan stepperiä. Painot käsissä tehostavat treeniä.

– Kotiliikuntaan kuuluu stepperin polkemista. Mulla on jo kolmas stepperi menossa. Olen kaksi polkenut rikki elämäni aikana. Lisäksi teen kevyitä joogaliikkeitä, perusvenyttelyä ja keppijumppaa. Mitä milloinkin fiiliksen mukaan, Pyrrö kertoo liikuntaohjelmastaan.

– Pyrin liikkumaan kotona jollain tavalla ainakin viisi kertaa viikossa. Toisinaan käyn myös joogassa, kahvakuulassa, lenkkeilemässä ja joskus jopa kuntosalilla.

Laura Pyrrö on liikkunut kotona lapsesta saakka.

– Sen voi tehdä koska vaan ja ihan mihin tahansa kellonaikaan eikä aikaa kulu liikuntapaikalle siirtymiseen. Joskus jumppailen puolenyön aikaankin, jos on jäänyt aamujumppa väliin. Se on ainakin itselleni tosi sopiva ratkaisu, Pyrrö hymyilee.


Vaatii itsekuria

Oopperatähti myöntää, että kotikuntoilu vaatii itsekuria.

– On paljon helpompaa mennä salille. Siellä ei voi tehdä mitään muuta. Kotona tulee helposti mieleen asioita, jotka pitäisi hoitaa. Silloin pitää asennoitua niin, että nyt on liikuntahetki enkä mene tietokoneelle. Ainakin mulla se onnistuu erittäin hyvin.

Vuosien varrella kotiliikuntaohjelma on muuttanut muotoaan.

– Aloin joogaamaan reilut kolme vuotta sitten ja omaan ohjelmaan on tullut enemmän joogaliikkeitä. Keppijumppa on ollut aina ohjelmassa, mutta sitäkin olen tehostanut uusilla liikkeillä. Keppijumppa on ollut itselleni selän ja niska-hartiaseudun pelastus jo parikymppisestä asti.

Liikunta ei unohdu edes matkoilla.

– Olen laajentanut kotijumpan niin pitkälle, että teen sitä myös hotellissa. Tuolit toimivat käsipainoina ihan kätevästi, kun nostelee niitä oikealla tavalla. Samoin vetolaukku, jossa on kahva edessä.

Vinkkejä kotijumppaajille

Laura Pyrrö muistuttaa, että kotiliikkujan on tärkeä opetella tekemään liikkeet oikein.

– Ensin voi käydä jumpissa tai katsoa liikuntaohjelmia, ettei tee mitään väärin. Siinä täytyy olla aika tarkkana, sillä kukaan ei ole kontrolloimassa. Vaarana on, että satuttaa itsensä tai rasittaa niveliä liikaa. Pitää löytää sellaiset liikkeet ja sarjat, jotka tuntuvat itsestä mielekkäiltä. Ei kukaan jaksa varsinkaan kotona tehdä mitään, mikä tuntuu tylsältä ja yhdentekevältä.

– Oma suosikkiliikkeeni vaihtelee sen mukaan missä kunnossa kroppa on. Selän ollessa jumissa tuntuu tietysti ihanimmilta, kun selkä saa venytyksen. Tykkään pienien käsipainojen nostelusta. En hae mitään suuria lihaksia vaan teen pienillä painoilla pitkiä sarjoja, että tulee sellainen dynaaminen ja jäntevä olo.

Iloinen kotijumppaaja uskoo, että lopulta pienellä vaivalla saa ison hyödyn.

– Ainakin yksi hyvä motivaattori on se, että omat vaatteet mahtuu päälle eikä kiristä. Pienellä vaivalla ja käytännössä ilmaiseksi saa pidettyä kuntoa yllä. Mielestäni sen pitäisi olla tarpeeksi hyvä motivaattori kenelle tahansa.


Lue myös:

    Uusimmat