Mainos

Onnellisuusbarometri tutki suomalaisia

MTV:n uutisten kyselyn mukaan joulu on todella harvalle suomalaiselle merkityksetön juhla, ja onnellisimmaksi meidät tekee lämmin ja leuto kevätpäivä.

Joulun merkitys on suomalaisille suuri. 36 % vastaajista oli sitä mieltä että joulu on harras perhetepahtuma. Vaihtoehdot kristillinen hiljentymisen juhla (13 %), hyvän ruoan juhla (12 %), mahdollisuus lomailla (11 %) ja lasten odottama lahjojen antojuhla (10 %) olivat melko tasaväkisiä vaihtoehtoja. Vain 7 % vastanneista oli sitä mieltä joululla ei ole merkitystä heille. 2 % ilmoitti että he viettävät joulun yksin.

Kyselyssa tiedusteltiin myös millainen sää tekee onnelliseksi. 32 % pitää lämmintä ja leutoa kevätpäivää ihanimpana. Seuraavaksi suosituin oli kuuma kesäpäivä (2 6%). 11 % pitää kirpeää ja raikasta syyspäivää onnellisuutta aiheuttavana säätilana. Talvinen lumisade (6 %) ja ukkosmyrksy ( 3%) jäivät peränpitäjiksi. 5 % oli sitä mieltä että joku muu kuin annettu vaihtoehto oli mieluisin sää.

Tutkimus tehtiin 5.12. - 13.12. välisenä aikana verkkokyselynä MTV3:n uutistoimituksen tutkimuspaneelissa. Siihen vastasi 3.485 henkilöä. Vastaajat ovat iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista.

Tutkimuksen tekijänä on Think If Laboratories Oy.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.