Onko tämä maailman helpoin kikka? Näin nukut paremmin

Suomalaiset kärsivät tunnetusti erilaisista uniongelmista, kuten pitkäaikaisesta unettomuudesta ja nukahtamisvaikeuksista. Kiinalaisen viisauden mukaan nukkumatin metsästäminen ja paremman unen saavuttaminen voi olla asenteesta – sekä ennen kaikkea asennosta – kiinni. Kokeile sinäkin tätä helppoa kikkaa!

Kärsitkö sinäkin nukahtamisvaikeuksista tai muista uniongelmista? Huonosti nukuttu yö laskee mielialaa, kun taas pitkäkestoinen unettomuus voi aiheuttaa ärtyneisyyttä ja mielialan vaihteluita, altistaa masennukselle ja mielenterveyden ongelmille.

Koska erilaiset univaikeudet – katkonainen uni, unettomuus, painajaiset, nukahtamisongelmat – vaikuttavat mielen- sekä unenlaatuun, voit kokeilla tätä kiinalaista kikkaa:

Paremman unenlaadun saavuttamiseksi sinun tulisi nukahtaa untenmaille oikeassa asennossa keskittyen samalla hengitykseesi.

Kokeile tätä helppoa kikkaa nukkumaan mennessäsi:

1. Makaa selälläsi sängyllä (älä vatsallasi tai kyljelläsi).

2. Jos olet oikeakätinen, risti jalkasi niin, että vasen jalkasi on oikean päällä. Jos olet vasenkätinen, risti puolestaan oikea jalka vasemman päälle.

3. Risti kätesi ja laske kätesi lepäämään rintasi päälle.

4. Sulje silmäsi ja keskity omaan hengitykseesi hellävaroen, kuulostellen sitä rauhallisesti. Kuunnellessasi omaa hengitystäsi sinun tulisi pian ajautua syvään ja rauhalliseen uneen.

Lähde: Care2.com: The Secret Teachings of the Tao Te Ching

Lue myös:

    Uusimmat