Ravintola-ammattilainen kertoo, miksi lounasbuffetit ovat ravintoloille iso haaste.
MTV Uutisissa on tällä viikolla käsitelty ravintoloiden nykytilannetta Suomessa. Muun muassa ravintolaruoan hinta puhutti torstaina Huomenta Suomessa. Ravintoloitsija ja kokki Henri Alén kertoi, miten ravintolat tekevät nyt tiliä tiukassa taloudellisessa tilanteessa.
MTV Uutiset Liven haastattelema Madeleine Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Ilja Björs kertoo, etteivät lounasravintoloiden asiakasmäärät ole palanneet pandemiaa edeltävälle tasolle muun muassa yleistyneiden etätöiden vuoksi.
– Mutta me olemme menossa tavallaan uuteen normaaliin ja pikku hiljaa taas löydämme sen, mikä on tämän päivän tilanne, Björs kertoo MTV Uutisten Liven haastattelussa lounasravintola Kansiksessa.
Lue myös: Paljonko lounas saa maksaa? MTV:n lukijat kertoivat kipurajansa: "Syön kaupasta haettua evästä 2–3 päivää samalla hinnalla"
"Pakko on hyvä muusa"
Miten etätöitä tekevät sitten houkutellaan paikalle lounasravintoloihin? Björsin mukaan tilanne vaatii ravintoloilta ehdottomasti luovia ratkaisuja. Tietyissä ravintolayksiköissä on esimerkiksi tarjolla vuokralaisille aamupuuroa kolmena päivänä viikossa.
