F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Onko Sebastian Vettel jo ongelma Ferrarille? Saksalaismestarin otteet herättävät huolta – "Jotain pitää alkaa tapahtua"

9:21
Videolla F1-studio pohtii Sebastian Vettelin nykytilaa ja tulevaisuutta.

Sebastian Vettelin viimeaikainen ajovire on herättänyt paljon huolia ja kysymysmerkkejä ilmaan F1-ympyröissä. C Moren F1-asiantuntija Toni Vilander povaa, että Vettelistä tulee vielä Ferrarille suuri ongelma, jos saksalaisen vire ei käänny nousuun.

Vielä viime kausina maailmanmestaruudesta tiukasti Lewis Hamiltonin kanssa taistellut Vettel on ollut tällä kaudella kuin varjo entisestään. Jo viime kaudella suuriin ja hölmöihin ajovirheisiin sortunut Vettel on joissakin tämän kauden kisoissa valahtanut jopa todella kauas kärkitaistosta. Mitä Ferrarin pitäisi Vettelin kanssa oikein tehdä?

– Pitää selkeästi miettiä tulevaisuutta. Mitä tapahtuu tämän kauden jälkeen ja vielä siitä eteenpäin. Huono trendi on käynnissä Vettelin kohdalla. Ollaan vähän samoilla aaltopituuksilla kuin viimeisellä kaudella Red Bullilla. Samassa suhteessa, kun tallikaverin vauhti nousi, alkoi Vettelin epävarmuus, Vilander toteaa.

– Hän tarvitsee ympärilleen sen, että hän tuntee olevansa huomion keskipiste ja kaikki hänen ympärillään tehdään yhtä tavoitetta ajatellen ja ”pelkästään” häntä kuunnellaan, Vilander jatkaa.

Ferrarille täksi kaudeksi siirtynyt Charles Leclerc on näyttänyt olevansa juuri niin lahjakas kuljettaja kuin ennakkoon odotettiinkin. Kaksi edellistä kisaa upeasti voittanut monacolainen on noussut varkain Ferrarin parhaaksi kuljettajaksi, mutta mestaruustaistossa Mercedestä vastaan tarvitaan kahden kuljettajan vahvaa panosta.

– Vettel on tällä hetkellä iso kysymysmerkki, on rajua sanoa ongelma, mutta jotain pitää alkaa tapahtua. Nyt pitää saada Vettel vauhtiin ja hyviä suorituksia myös hänen autokunnalta. Muuten on tosi paha tilanne, Vilander summaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja