Sebastian Vettelin Ferrari-joutsenlaulusta odottomatonta tekstiä – "Ei aja kautta loppuun"

Sebastian Vettel nousee tällä viikolla alkavan F1-kauden mielenkiintoisimmaksi nimeksi sarjan virallisille verkkosivuille kirjoittavien toimittajien arvioissa. Erään näkemyksen mukaan saksalaismestari häipyy Ferrarilta etuajassa. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Toukokuussa tuli jymyuutinen, kun Ferrari tiedotti, että alkava kausi jää Vettelin viimeiseksi italialaistallissa ja hänen tilalleen tulee Carlos Sainz McLarenilta. Joulukuussa Ferrari oli ilmoittanut Charles Leclercin jatkosopimuksesta kauteen 2024 saakka.  

Nämä seikat puhuvat sen puolesta, että Leclerc on Ferrari-leirin ykkösnimi. Toisaalta 32-vuotias Vettel voi lähteä koronapandemian vaivaamaan kauteen ilman paineita, sillä hänen ei tarvitse miettiä tulevaisuuttaan jättitallissa. 

F1-sarjan toimittaja Chris Medland jysäytti ilmoille odottamattoman näkemyksen, kun hän vastasi kysymykseen kauden suurimmasta yllätyksestä.  

– Valitsen sen, ettei Sebastian Vettel aja kautta loppuun. Vettel puhui tauon aikana siitä, kuinka ihmiset arvioivat uudelleen heidän elämänsä tärkeysjärjestystä. Nyt kun hänen tulevaisuutensa Ferrarilla on päätetty, ja kun Ferrari puhuu pitkästä taipaleesta taistelussa maailmanmestaruuksista, mietin, että voisiko nelinkertainen maailmanmestari päättää uransa ennen kauden loppua, Medland pyörittelee. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Näkemyksestään huolimatta Medland nostaa Vettelin ja Leclercin taistelun Ferrarilla kiinnostavimmaksi tiimien sisäiseksi väännöksi. 

– Kaksi maailmanluokan kuljettajaa, joista toisella on edessä viimeinen kausi Ferrarilla ja halua näyttää, että Ferrari siirsi huomionsa liian nopeasti Leclerciin. Toinen on puolestaan erittäin vakuuttava nuori kuljettaja, jota pidetään tallin tulevaisuutena. Tässä on ainekset ilotulitukseen. 

Kuuden toimittajan joukosta myös Greg Stuart, Mark Hughes ja David Tremayne nostivat Vettel-Leclerc-parin esiin. 

– Toivon, että vapaa ja tulistunut Vettel antaa hieman ilkeän puolensa tulla esiin ja hyödyntää autonsa parantuneen downforcen. Hän voi näin muistuttaa Ferraria, Leclercia ja kaikkia muita siitä, että hän todellinen F1-suuruus, Stuart kirjoittaa. 

– Vettel paransi hienosti viime kauden loppupuolella, mitä ei oikein huomattu. Jos hän voi jatkaa tuolla tiellä, edessä voi olla rätinää, Hughes jatkaa.  

– Leclerc-Vettel-taistosta tulee vielä kuumempi kuin vuonna 2019, Tremayne summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat