Ossi Oikarinen nostaa esiin ison tekijän Sebastian Vettelin virheiden taustalta – "Se kertautuu siinä"

Ferrarin Sebastian Vettel on tehnyt tällä F1-kaudella lukuisia kostautuneita ajovirheitä. C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen nostaa esiin merkittävän tekijän nelinkertaisen maailmanmestarin kämmien taustalta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Ranskan GP suorana 21.-23.6.
Su: Ranskan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Oikarinen kokee Vettelin virheiden johtuneen osaltaan kärkitalli Mercedestä heikommasta autosta.

– Auto ei ole ollut tällä kaudella Mercedeksen veroinen. Viime kaudella oli muutama kohta, joissa hän pystyi haastamaan Mercedeksen – ei kuitenkaan koko kauden aikana. Se johtaa myös siihen, että hän joutuu vähän enemmän yrittämään. Ei voi ihan niin varman päälle ajaa kuin nämä Mersu-kuskit, ja sitten näitä virheitä tulee. Se oikeastaan kertautuu siinä, Oikarinen pohti.

Vettel on MM-sarjassa kolmantena ja jäänyt kärkikuski Hamiltonista jo 62 pisteen päähän. Ranskassa ero ei ole näillä näkymin kaventumassa, sillä saksalainen jäi karusti seitsemänteen ruutuun siinä missä Mercedeksen Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas valtasivat kaksi kärkisijaa.

Ensimmäistä Ferrari-kauttaan ajava Charles Leclerc oli aika-ajoissa kolmas. Monacolainen on ylipäätään ravistellut tallin tilannetta mainioilla ajosuorituksillaan. Jo Bahrainissa hän oli menossa vahvasti kohti kisan voittoa ennen teknisiä murheita. 

Tästä päästään sisäiseenkin paineeseen, jonka tiimoilta asiantuntija Toni Vilander kokee Vettelin olleen helisemässä.

– Kun hän on paineen alla oman tallin sisällä ja on paine voittaa maailmanmestaruus ja sitä ei sieltä tule, maltti alkaa loppua. Silloin hänestä tulee aika tuittupää, Vilander arvioi.

Vettel on aika ajoin kiukutellut tiimiradiossa – esimerkiksi viime kisassa Kanadassa saatuaan kärkipaikalta viiden sekunnin aikarangaistuksen Hamiltonin estämisestä.

– Tiimiradio ja tämä käytös... Se on hieman yllättävääkin moninkertaiselta maailmanmestarilta. Se vaikuttaa suoraan ajosuoritukseen, eli tulee niitä virheitä. Se on huono merkki, Vilander summasi.

Lue myös:

    Uusimmat