Sebastian Vettelin ongelmat Kimi Räikkösen parina nousivat esiin – Ferrarin pitkäaikainen tekijä näkee kierteen Maranellon syyksi

Ferrari on tehnyt Sebastian Vettelin kohdalla klassisen virheen, sanoo Maranellossa pitkän uran tehnyt Luigi Mazzola. Hänen mukaansa tiimi on rakentanut auton, joka ei yksinkertaisesti sovi saksalaismestarin ajotyylille.

Ferrari on alkukaudesta pudonnut Mercedeksen kyydistä ja joutunut viime kisoissa taipumaan myös Red Bullille. Vettel on enää kolme pistettä nuorta tallikaveriaan Charles Leclercia edellä MM-taulukossa, mikä tuntui ennen kauden alkua vielä epätodennäköisen nopealta käänteeltä.

Neljä kautta Ferrarilla ajaneen Vettelin kohdalla on tehty virhe Maranellon tehtaalla, näkee kaksi vuosikymmentä Ferrarin kisa- ja suorituskykyosastoilla toiminut Mazzola. Kyse ei hänen mukaansa ole Vettelin taitojen äkillisestä hiipumisesta.

– En ole samaa mieltä, että Seb olisi kuskina uransa päätepisteessä. Kyllä, hän kärsii todellisista ongelmista. Ongelmat johtuvat autosta, Mazzola kommentoi F1-toimittaja Leo Turrinin blogissa.

– Selitän asiaa: on selvää, että SF90:n tekniset ominaisuudet eivät sovi Vettelin ajotyylille. Auto on epävakaa ja sen kesyttäminen ei ole helppoa. Sebin ajamisessa on erilaista herkkyyttä kuin Leclercilla, Mazzola vertailee.

Sama kävi viime vuonna Kimin kanssa

Vettelin taso on vaihdellut monesti hänen uransa aikana. Sama tapahtui Red Bullilla neljän mestaruuden jälkeen vuonna 2014 ja myös viime vuonna Ferrarilla sen jälkeen, kun Vettel oli ollut Kimi Räikköstä selvästi edellä pari edellistä kautta.

– Lisään sen, että jopa silloin, kun hänellä oli Räikkönen rinnallaan, saksalaisella oli välillä Kimiä enemmän ongelmia ymmärtää autoa.

– Siinä ei ole mitään outoa, tällainen dynamiikka kuuluu osaksi kuljettajan luonnetta, Mazzola rauhoittelee.

Vettel itse pitää vuoden 2014 ja 2019 ongelmia hyvin erilaisina. Viisi vuotta sitten Daniel Ricciardo oli ensimmäisellä Red Bull -kaudellaan yllättäen MM-pisteissä Vetteliä edellä, kun F1-sarjassa siirryttiin V6-hydridimoottoreihin.

– Ensinnäkin, se tapahtui viisi vuotta sitten ja toiseksi, tämä on erilaista, Vettel kommentoi Motorsport.comin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat