Mainos

Onko pelkän linkin teko netissä jo rikollista?

Tekijänoikeuskysymykset ovat jatkuvasti esillä verkossa ja vaikuttaa siltä, että panokset ovat kovenemassa.

Yhdysvaltain kotimaan turvallisuudesta vastaava virasto (DHS) syyttää New Yorkissa asuvaa miestä rikoksesta, koska hän oli tehnyt verkkosivuilleen linkkejä sivustoille, joilta pystyy katsomaan tekijänoikeudella suojattuja videoita.

The Raw Story -nettisivusto kertoo, että Brian McCarthyn omistama channelsurfing.net takavarikoitiin tammikuun lopulla. Hallituksen antamassa varoituksessa todetaan, että tekijänoikeudella suojatun materiaalin levittäminen ilman lupaa on laitonta ja rangaistuksena voi olla jopa viiden vuoden vankilatuomio.

McCarthya puolustavan Demand Progress -ryhmän mukaan McCarthy ei ole missään vaiheessa julkaissut tekijänoikeuden alaista materiaalia ja että kyseisellä sivulla oli vain linkkejä toisille sivuille.

"Kyseessä linkityssivusto"

Viranomaisen mukaan McCarthy pyöritti linkityssivustoa, jonka kautta kerätään ja luetteloidaan linkkejä sivuille, joilla tarjotaan tekijänoikeuksia rikkovaa materiaalia. Viranomainen kertoo, että channelsurfing.net sivuston kautta pääsi katsomaan seitsemäätoista tekijänoikeudella suojattua urheiluohjelmaa.

Demand Progress varoittaa, että syyte edustaa radikaalia muutosta hallituksen toimintatavoissa internetissä.

- Tuollaisen ajattelun mukaan kaikki, jotka linkittävät tekijänoikeudella suojattuun YouTube–videoon ovat rikollisia, ryhmä kritisoi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.