Onko kotisi muuttunut hornankattilaksi? Näin viilennät itseäsi, asuntoasi ja lemmikkiäsi – kokosimme parhaat vinkit paahtavista helteistä selviämiseen

Helteillä selviäminen käy monelle hankalammaksi. Kokosimme yhteen parhaimmat vinkit itsesi, asuntosi, autosi ja lemmikkisi viilentämiseen.

MTV Uutiset julkaisee uudelleen hellevinkkejä. Tämä artikkeli on alun perin julkaistu viime vuoden heinäkuussa.

Vinkit oman itsensä ja asunnon viilentämiseen

Artikkelissa kerromme, miten asunnon lämpötilaa voi säädellä ja omaa olotilaa helpottaa ympäristöystävällisesti.

Lämpöuupumus on elimistön liiallisesta lämpöaltistuksesta ja neste- ja suolavajauksesta johtuva tila, joka uhkaa perustervettäkin helteellä. Artikkelista voit tarkistaa lämpöuupumuksen yleisimmät oireet ja ohjeet, kuinka niiden kanssa tulee toimia.

Lämpöuupumuksen lisäksi nestehukka on yleinen vaara kovissa lämpötiloissa. Katso artikkelista, mitkä ovat nestehukan oireet ja miten niitä tulee ehkäistä. 

Kehon rasitus ja helle voivat olla vaarallinen yhdistelmä. Artikkelissa kerromme, milloin liikuntaa voi harrastaa helteellä, ja mitkä ovat vaaran merkit.

Liiallinen lämpö voi vaikuttaa nopeastikin työsuoritukseen ja -hyvinvointiin. Artikkelissa työsuojeluviranomainen kertoo, mitä työnteossa tulee huomioida helteillä.

Kuten varmaan jokainen autoa kesäpäivänä käyttänyt tietää, ajoneuvoista voi muodostua varsinaisia saunoja. Artikkelissa Autoliiton koulutuspäällikkö kertoo niksit, joilla auton saa nopeammin siedettäviin lämpötiloihin.

Vinkit lemmikkien ja muiden eläinten viilentämiseen

Käristävä helle aiheuttaa koiralle tukalat oltavat – tässä eläinlääkärin parhaat vinkit lemmikin olon helpottamiseen 4:40
Eläinlääkärin vinkit lemmikin viilentämiseen helteellä.

Myös karvaiset ystävämme joutuvat koetukselle helteellä. Katso artikkelista tai yllä olevalta videolta vinkit, miten pitää koirasi viileänä myös kesän kuumimpina päivinä.

Helteisellä säällä asfaltti voi kuumentua eläinten kannalta vaarallisestikin. Aslfatin polttamia voi verrata siihen kun kissa hyppäisi liedelle. Artikkelissa eläinlääkäri kertoo, miten tästä tilanteelta voidaan välttyä.

Helteellä ovat niin kissat kuin koiratkin koetuksella. Artikkelissa Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen Hesyn vinkit jokaiselle lemmikinomistajalle helteiden varalle.

Myös pihamaan vierailijat voivat olla pinteessä helteellä. Esimerkiksi siilit ja linnut voivat kaivata ihmisen apua.

Lue myös:

    Uusimmat