Onko kengän koolla mitään yhteyttä peniksen mittoihin? Tätäkin on tutkittu

Onko kengän koolla mitään yhteyttä peniksen kokoon? Tämä on totuus vanhasta legendasta.

"Tiedäthän, mitä sanotaan miehistä, joilla on iso kenkä? Heh heh", saattaa moni murjaista. Mistään muusta iso kenkä ei kuitenkaan taida kertoa kuin isosta jalasta.

Peniksen ja kengän koon välisen myytin lieneekin kehitellyt joku isojalkainen mies, Metro-sivustolla arvellaan. 

Peniksen mitoilla ja kengän koolla ei ole todistettua yhteyttä

Keskivertopeniksen pituutta on kautta aikain pohdittu, mietitty ja tutkittu.  Yksi isoimmista aiheeseen liittyvistä tutkimuksista esiteltiin BJU International Journal of Urology-julkaisussa. Vuonna 2015 julkaistussa tutkimuksessa pituutta laskettiin vertailemalla 15 000 penistä. Selvisi, että 13,12 senttimetriä olisi keskivertopeniksen mitta erektiossa.

Penisfaktoja sivuillaan listannut Britannian terveysviranomainen NHS viittaa kuitenkin hieman pienempään tutkimukseen, jossa puolestaan selvitettiin, ettei vanhalla myytillä peniksen ja kengän koon yhteydestä ole mitään pohjaa. Lontoolaisen yliopiston tutkimuksessa kaksi urologia tarkasteli 104 miehen peniksen pituutta. Joukossa oli niin teinejä kuin eläkeläisiäkin. Mitään yhteyttä peniksen pituuden ja kengän koon välillä ei löytynyt. 

Kanadalaistutkimus vuodelta 1993 oli samoilla linjoilla. Tutkimuksessa vertailtiin 63 miehen pituutta, kengän kokoa sekä peniksen pituutta. Isompien jalkojen ja pidempien penisten välillä oli hyvin pieni yhteys, mutta tutkijoiden mukaan yhteys oli liian heikko antamaan mitään viitteitä siitä, että kengän koko tai miehen pituus olisi hyvä peniksen koon arvioinnin mittari. 

– Henkilön peniksen koon arvaaminen tämän jalkojen koon perusteella on aika lailla turhaa, kiteytti lääkäri Nesochi Okeke-IgbokweInsiderin haastattelussa. 

Lääkärin mukaan kengän koon ja peniksen pituuden välillä ei vain yksinkertaisesti ole mitään tieteellistä pohjaa, vaikka myytti elää vahvana. 

Entäpä nenän ja peniksen välinen yhteys?

Väitteitä on esitetty myös peniksen pituuden ja nenän koon välisestä yhteydestä. Japanilaiset tutkijat löysivätkin tällaisen yhteydenBasic and Clinical Andrology -julkaisussa esitelleessä tutkimuksessa tutkijat vertailivat nenän mittoja venytetyn peniksen mittaan. Selvisi, että niillä miehillä, joilla oli suuri, noin 5,6-senttinen nenä mitattuna silmistä sieraimiin, todella oli suurempi peniskin – noin 13,42-senttinen. Jos nenä oli pienempi kuin 4,5 senttiä, venytetty penis oli korkeintaan 10,37-senttinen.

Tutkijoiden mukaan tulokset viittaavat siihen, että peniksen pituutta ei määritä ikä, pituus tai kehonpaino, vaan peniksen pituus on määritetty jo ennen syntymää.

Toisaalta vuonna 1999 julkaistussa korealaistutkimuksessa tai vuonna 2011 Human Andrology -julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa ei löydetty yhteyttä peniksen koon tai minkään ihmisen kehonosan tai muiden kehon mittojen välillä. 

Entä onko jokaisella miehellä joskus erektio-ongelmia?

Onko jokaisella miehellä oikeasti joskus erektio-ongelmia? 2:33
Onko jokaisella miehellä erektio-ongelmia, ja minkä kokoinen on "normaali penis"? Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen vastaa.

Lähteet: Metro, NHS, Insider

Lue myös:

    Uusimmat