Onko harrastuksesi suhteenne "beige lippu"? Tätä trendisana tarkoittaa

Mikä on parisuhteen joustokyky ja miten sitä voi opetella ennen kuin sairastumisen kaltainen elämän kriisi iskee? 3:55
Mikä on parisuhteen joustokyky, ja miten sitä voi opetella ennen kuin kriisi iskee?

Harva on voinut välttyä kuulemasta parisuhteen "punaisista lipuista" eläi hälytysmerkeistä. Red flagiksi kutsutaan ominaisuutta, jonka pitäisi romanttisten tuntemusten sijaan soittaa hälytyskelloja. Nyt TikTokissa kuitenkin trendaa uusi väri – beige. Mutta mitä sillä tarkoitetaan? 

Parisuhteen punainen lippu, mutta paljon tylsempi, The Guardian määritteli beige flag -ilmiötä 2022.

Siinä missä punainen lippu on kirkuva varoitus, beige lippu oli vain merkki tylsyydestä – ainakin aluksi.

– Jos olet viettänyt yhtään aikaa deittisovelluksissa, huomaat, että suurimmalla osalla käyttäjistä on tapa lipsahtaa merkityksettömien latteuksien puolelle. Ehkä henkilö listaa kiinnostuksen kohteisiinsa jotakin epäkuvaavaa, kuten "ruoka", The Guardian sanoo.

Merkitys muuttunut ajan saatossa

Beigejä mielipiteitä ovat esimerkiksi se, ettei ananas kuulu pizzaan tai että "jaxuhali" on ärsyttävä sana – eivät kovin vaarallisia, mutta kertovat kuitenkin jotakin ihmisestä. 

– Beigeä lippua on alettu käyttää tapana kertoa, jos jonkun deittiproifiili on tylsä, deittivalmentaja Thomas Edwards kuvailee Todaylle.

Edwardsin mukaan beigeä lippua käytetään kuitenkin nyt myös tapana kertoa kiinnostuksen kohteesta, joka on kenties erikoinen, muttei varsinaisesti haitallinen parisuhteelle. Beigestä lipusta on siis tylsän lisäksi muodostunut pieni, outo tapa, jollaisia meistä jokaisella on.

TiKTokissa jaetaan kumppaneiden "beigejä tapoja". Tämä mies ei suostu syömään ilman keskustelua. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Poikaystäväni beige lippu on, että hän käyttää ajastinta herätyskellon sijaan..." Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Bestiksen beige lippu: liian aikainen nukkumaanmenoaika. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Tyttöystävän beige lippu: hän ei koskaan poista asettamiaan aiempia herätyksiä, vaan luo vain uusia. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jos kumppani esimerkiksi kerää tietyn artistin levyjä tai on kiinnostunut nimien etymologiasta, hänellä on beigeltä kalskahtavia kiinnostuksenkohteita. 

Muut parisuhdeliput selitettyinä

  • Punainen lippu, red flag – varoittava ominaisuus: kumppaniehdokas on esimerkiksi kontrolloiva ja eristää sinut läheisistäsi. Kun näet punaisen lipun, juokse.

  • Pinkki lippu, pink flag– lievempi varoitus siitä, että ette kenties sovikaan hyvin yhteen ja jokin on vialla. Yleisiä suhteen alussa: jokin tuntuu olevan vialla, mutta jätät asian huomiotta. Kenties hän on siivoton, ei pidä fyysisistä huomionosoituksista yhtä paljon kuin sinä tai on huono vastaamaan viesteihin. Pinkki voi kuitenkin muuttua punaiseksi, jos asian vain annetaan hautua tai jos siitä ei kyetä puhumaan.

  • Keltainen lippu, yellow flag – muistuttaa pinkkiä! Keltainen lippu on vihje ongelmasta, joka saattaa paisua suuremmaksi. Kenties sinä rakastat musiikkia, mutta hän vihaa sitä – aluksi tämä ei ole ongelma, mutta kaikki riippuu siitä, miten tärkeää musiikki on. Entä, jos hän haluaa lopulta kieltää kaiken musiikin soittamisen kotonanne? Mikäli voitte keskustella asiasta ja päätyä kompromissiin, hienoa. Jos hän ei halua edes kuunnella kantaasi, lippu liehuu jo punertavana.

  • Vihreä lippu, green flag – parisuhteelle hyödyllinen, toivottava ominaisuus. Hänen kanssaan on turvallinen, hyvä olla.

  • Valkoinen lippu, white flag – kertoo, millaisia myönnytyksiä tai kompromisseja teet suhteen eteen. Sinulla voi olla unelmia työn, matkojen tai perheen suhteen, mutta ne eivät aina sovi yhteen kumppanisi toiveiden kanssa. Tarkoitus ei ole kadottaa itseään, vaan antaa kumppanille aikaansa ja kenties kokeilla hänelle tärkeää harrastusta, joka ei itselle ole niin kovin tärkeä. Jos kumppani vaatii sinulta jatkuvia myönnytyksiä, muttei itse ole valmis kompromisseihin, kyseessä on punainen lippu.

Lippuja siellä ja täällä, mutta onko niissä järkeä?

Edwardsin mukaan nyky-yhteiskunta rakastaa luokitella ja lajitella asioita. Se voi myös aiheuttaa ongelmia.

Punaiset liput tulee aina ottaa vakavasti, mutta toisaalta "beigeys", kuten niin monet muutkin asiat, on katsojan silmässä. Harraste, joka yhdelle näyttäytyy tappavan tylsänä, on toisen mielestä herttainen tai huvittava. 

– Omituisuudet ja kiinnostavat asiat voivat olla osa ihmisen persoonaa ja sitä, kuka hän on. Siihenhän sinä rakastuit ja sitä arvostat, Edwards muotoilee.

– On tärkeää tuntea vihreät ja punaiset liput, mutta jos otamme käyttöön laajan kirjon lippuja, mielestäni se tekee deittailusta, suhteista, yhteydestä ja viehätyksestä todella monimutkaisia asioita.

Katso myös: Yksi haluaa aina, toinen ei koskaan – pitäisikö erilaisten seksihalujen vuoksi erota?

Yksi haluaa aina, toinen ei koskaan – pitäisikö erilaisten seksihalujen vuoksi erota? 1:43
Pitääkö erilaisten seksihalujen vuoksi erota?

Lue myös:

    Uusimmat