Seurustelun alkuvaiheessa välkkyviltä hälytysmerkeiltä sulkee helposti silmänsä: "Punainen valo paloi jo"

Tästä tunnistat rakkausriippuvaisen suhteen 1:58
KATSO MYÖS: Millaista on rakkausriippuvaisen elämä? "Suhde tuottaa tuskaa eikä siitä silti pääse irti, vaikka haluaisi".

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miksi huonossa suhteessa sulkee aina silmänsä selkeiltäkin varoitusmerkeiltä? Tuntuu, että tiesin alusta alkaen, että ei olisi kannattanut ryhtyä parisuhteeseen nykyisen poikaystäväni kanssa, mutta sivuutin kaikki varoitusmerkit valehtelusta ja selkeästä manipuloinnista alkaen ja jäin suhteeseen. Millaisiin varoitusmerkkeihin olette itse törmänneet suhteen alussa ja vaikuttivatko ne päätökseenne suhteesta?" kysyy nimimerkki Show me them red flags.

Näin raati vastasi

"On asioita, joista en alussa pitänyt eikä ne miksikään muuttuneet. Ei toista voi muuttaa, mutta omassa tapauksessa hyvät puolet ovat painaneet vaakakupissa enemmän kuin huonot. Joskus voi aprikoida, olisiko jonkun toisen kanssa ollut parempi, luultavasti ei."
– Mies, 55, parisuhteessa

"Jossain vaiheessa seurustelua morsiameni vei minua sinne ja tänne kyselemättä ja kertomatta. En välittänyt, koska olin rakastunut ja epätoivoinen. Sittemmin lasten tultua hän paljastui hyvin dominoivaksi."
– Mies, 50, avioliitossa

"Siihen tulee riippuvaiseksi, huonon käytöksen jälkeen oli aina ihanaa hetken, kunnes sitten se sama rumba alkoi aina. Tavallaan läheisriippuvuutta. Feidaaminen oli pahinta. Eli ei vastattu viesteihin tai puheluihin."
– Nainen, 51, sinkku

"Olet suhteen alussa niin ihastunut ja rakastunut, ettet järjellä ajattele, vaan olet tunteen vietävissä. Silloin kumppania katsoo vaaleanpunaisten lasien läpi eikä tässä näe mitään, mistä ei pitäisi. Samanlaisessa suhteessa itsekin ja nyt eroamassa."
– Nainen 45, parisuhteessa

"Minulla oli kaipuu ex-miesystäväni tyyliseen komeaan mieheen. Päätin yrittää ja sopeutua. Hän oli kanssani kuin kevytsuhteessa. Manipuloi ja venkoili, että koko suhde oli outo. Kärsin, mutta janosin rakkautta ja hyväksyntää ja että kelpaisin.  Pieleen meni."
– Nainen, 50, sinkku

"Tapasin kerran naisen, joka jo ennen treffejä kertoi minun olevan se oikea. Punainen valo paloi jo tässä vaiheessa. Treffien jälkeen oli halukas menemään kihloihin. Peli seis. Eli nopea etenemishalu on aina iso EI."
– Mies, 43, sinkku

"Koska naiset uskovat, että se ihminen muuttuu ja minä saan hänet muuttumaan."
– Nainen, 31, avioliitossa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

 

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat