Mainos

Omaisten hätä kasvaa: Mika kateissa jo kuukauden

Saarijärveläinen koneistaja Mika Oinonen oli juhlimassa lauantai-iltaa kavereidensa kanssa paikallisessa ravintolassa neljä viikkoa sitten. Ravintola Seurahuoneella annettiin valomerkki kello 3.30. Se on viimeinen varma havainto vuonna 1981 syntyneestä Oinosesta.

- Aloin ihmetellä, kun Mikasta ei kuulunut mitään seuraavana päivänä. Yritin soittaa hänelle, mutta en saanut yhteyttä. Koko ajan pelkäsin, että jotain on sattunut. Illalla soitin hänen vanhemmilleen, kertoo Oinosen tyttöystävä.

Lähipiiri kävi etsimässä Oinosta keskustan alueelta ja kotimatkan varrelta. Seuraavana päivänä miehestä tehtiin katoamisilmoitus ja poliisi alkoi tutkia juttua.

Etsintöjä ja vesistöjen naarausta

- Jonkinlainen silminnäkijähavainto on kolmen vartin kuluttua valomerkistä Saarijärven taksiaseman kulmalta. Se ei ole varma tunnistus, mutta hänet tunnistanut henkilö on myöhemmin katsonut, että tuntomerkit vastaavat lehdessä ollutta kuvaa, kertoo tutkinnanjohtaja Reima Rossi Keski-Suomen poliisista.

Yksikään taksi ei kuitenkaan muista nähneensä Oinosta. Seuraava havainto on puretun Vallivaaran kaupan kohdalta. Viidentoista minuutin kuluttua taksiasemahavainnosta miehen on nähty kävelevän Mannilan kaupunginosan suuntaan. Tämäkään ei ole varma havainto.

Siihen jäljet katoavat.

- Etsintöjä on tehty keskustan alueella ja vesistöjä naarattu. Mitään ei ole löytynyt.

Miksei vihjeitä tule?

Saarijärvi on noin 11 000 asukkaan kaupunki Keski-Suomessa. Paikalliset tuntevat toisensa ja Oinosen kerrotaan olleen varsin tunnettu ja pidetty hahmo paikkakunnalla.

Poliisi on saanut kuitenkin varsin niukasti vihjeitä.

- Toivoisimme, että ainakin ne miehet, jotka ovat mahdollisesti seisseet tuolloin taksiaseman kulmalla tai Vallivaaran kaupan kohdalla ilmoittautuisivat, jotta väärät vihjeet saataisiin karsittua, tutkinnanjohtaja Reima Rossi.

Valomerkin aikaan keskustassa oli liikkeellä runsaasti väkeä. Paikkakunnalla huhutaan tummasta autosta, jonka kyytiin Oinonen olisi mahdollisesti noussut. Tähän poliisi ei ole kuitenkaan saanut minkäänlaista vahvistusta.

- Myös sellainen vihje on tullut, että tiellä numero 13 Palvasalmen sillan kohdalla tummiin pukeutunut mies olisi talsinut Jyväskylää kohti. Mutta tähänkään ei ole saatu vahvistusta, eikä kukaan ole ilmoittautunut olevansa tiellä nähty kulkija.

"Tavallinen mies"

Poliisin mukaan ei ole syytä epäillä, että Oinonen olisi kadonnut omasta tahdostaan. Katoamista ennen ei ole riidelty. Tutkinnanjohtaja kuvaa Oinosta tavalliseksi, työssäkäyväksi mieheksi.

- Pienessä kyläyhteisössä huhut leviävät ja kaikki ovat huolissaan. Meillä on kaikki tutkintalinjat avoimena.

Oinosen tyttöystävän mukaan viime kuukausi on ollut tunnemyrskyä. Hän ihmettelee, miksei vihjeitä ole tullut muutamaa epävarmaa tunnistusta enempää.

- On pelkoa ja epätoivoa. Välillä aina toivokin nostaa päätään. Olo on hyvin epävakaa, tyttöystävä kertoo.

Mika Oinosen vanhemmille vuosi on ollut rankka. Perheen nuorempi lapsi, Mika Oinosen pikkusisko, kuoli alkuvuonna syöpään. Mikan katoamisen jälkeinen kuukausi on ollut perheelle sietämätön.

- Hänellä ei ole ollut tapana kadota aiemmin. Tätä ei mitenkään osattu odottaa, Oinosen tyttöystävä kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.