Mainos

Olympiasoihtu levittää kisatunnelmaa Lontoossa

– Olen odottanut näitä kisoja lapsesta lähtien ja nyt suuri unelmani toteutuu, Shiree Allen innostuu pian alkavista olympialaisista.

Allen on tullut tyttärensä Robertan kanssa katsomaan olympiatulen matkaa kohti perjantain avajaisia Kaakkois-Lontooseen Crystal Palaceen. Robertalla on monien muiden lasten tapaan koulussa tai päiväkodissa tehty olympiasoihtu mukanaan.

– Minä olen kyllä enemmän innoissani kisoista kuin Roberta. Aiomme mennä paikanpäälle katsomaan yleisurheilua ja BMX-pyöräilyä. Olimme onnekkaita, kun saimme hankittua liput heti ensimmäisellä kierroksella.

Olympiatulen saapuminen Crystal Palacen yleisurheilustadionille saa sadat paikalle tulleet ihmiset hurraamaan ja taputtamaan käsiään. 70 päivän aikana olympiatulta ympäri Britanniaa kuljettaa noin 8000 juoksijaa, ja tällä kertaa olympiasoihtu matkaa pikajuoksija Marlon Devonishin kädessä. Hän voitti 4X100 metrin viestijoukkueessa Iso-Britannialle kultaa vuoden 2004 Ateenan olympialaisissa.

– Tämä on tosi jännittävää, kerran elämässä -kokemuksia, Robert McCarthy miettii.

McCarthyn seurassa olympiasoihtua ihmettelee vaimo Sarah ja vuodenikäinen Abigail. Pienimmäinen on puettu kauttaaltaan Britannian väreihin.

– Otin vapaapäivän töistä ihan tämän takia. Rakastan olympialaisia, Robert McCarthy kertoo.

Ruuhkat ärsyttävät

Olympialaiset tuntuvat jakavan lontoolaisia melkoisesti. Osa ihmisistä ei ole kisoista kiinnostunut lainkaan, ja heille kisoista koituu vain harmia muun muassa pidentyvinä matkustusaikoina. Esimerkiksi tänään, kun pieni osa olympiakaistoista otettiin käyttöön, BBC raportoi jopa kahden tunnin viivästyksistä tieosuuksilla.

Olympiatulen kiertäminen ympäri kaupunkia kuitenkin luo kaupungin eri osiin ainakin hetkellistä olympiainnostusta tai ainakin niin toivotaan. Pientä kisaehostautumista näkyy jo siellä täällä, esimerkiksi monien kaupunginosien pääkadut koristeltiin viikonloppuna olympialipuin.

– Eivät nämä kisat välttämättä mitenkään positiivisesti Lontooseen vaikuta, sillä jo ennestään täyteen kaupunkiin tulee valtavasti ihmisiä. Yritän kuitenkin olla kisoista edes vähän innostunut, toteaa soihtuviestiin lastensa kanssa tullut Terka Acton.

Hieno mahdollisuus

Robert ja Sarah McCarthy puolestaan näkevät olympialaiset Lontoolle hienona mahdollisuutena.

– Olympialaisissa on sitä jotakin. Ne ovat rauhan kisat, ystävälliset kilpailut - toisin kuin jalkapallo, jossa on paljon väkivaltaa, McCarthyt pohtivat.

Crystal Palacessa asuvat McCarthyt eivät vielä ole suurta olympiahuumaa aistineet. Keskikaupungilla ja kisapaikkojen läheisyydessä kisat näkyvät ja kuuluvat, mutta laitakaupungilla vähemmän.

– Brasilian ja Kanadan joukkueet harjoittelevat Crystal Palacessa, joten se näkyy. Olisimme toivoneet, että tänne olisi tullut vaikka iso screeni, mistä kisoja voisi seurata. Se olisi tuonut hienoa tunnelmaa. Mutta kyllä innostus tästä nousee, McCarthyt povaavat.

Myöhemmin tänään olympiatuli matkaa vielä muun muassa Wimbledonin kuuluisan tenniskeskuksen ohitse.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.