Olli Jokinen povaa Kaapo Kakon nousevan Leijonien vastuunkantajaksi – "Ei nämä nykynuoret mitään paineita ota"

C Moren jääkiekkoasiantuntija Olli Jokinen uskoo Kaapo Kakon nousevan kevään MM-kisoissa Leijonien johtopelaajien joukkoon.

Leijonien MM-joukkueessa nähdään peräti 18 ensikertalaista. Paljon ensikertalaisia on nähty toki aikaisemminkin, eikä se ole näkynyt tuloksissa. Vuoden 2014 ja 1998 MM-kisoissa oli niin ikään rutkasti ensikertalaisia, mutta joukkueet palasivat molempina vuosina kotiin hopeamitalit kaulassaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Leijonien ensimmäiset ottelut:
Suomi-Kanada 10.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3
Slovakia-Suomi 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3
USA-Suomi 13.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​​​​​​​​

Molemmissa kisoissa mukana olleen Jokisen mukaan arvokisakokemuksella ei ole mitään vaikutusta lopputulokseen.

– Siellä on tällä hetkellä Suomen parhaat pelaajat, mitä valmennus näkee, että joukkueen kokonaisuuteen kuuluu. Näillä miehillä lähdetään hakemaan menestystä. Menestyminen ei katso sitä arvokisakokemusta. Sillä ei ole mitään merkitystä, Jokinen lataa MTV Urheilulle.

Yksi Suomen mielenkiintoisimmista ensikertalaisista on 18-vuotias Kaapo Kakko. Kakko pelasi upean kauden TPS:ssä ja esiintyi edukseen myös Nuorten Leijonien riveissä vuodenvaihteessa. Jokinen toivoo ja uskoo, että Kakko nousee vastuunkantajaksi myös MM-kisoissa.

– Itse odotan Kaapo Kakolta tosi paljon. Kaveri on pelannut mahtavan kauden Liigassa ja näyttänyt harjoituspeleissä, ettei maaotteluiden tempo ole liikaa. Se poika on pystynyt nostamaan sitä tasoa ja pelaa nimenomaan sillä tasolla aina, mitä se pelin taso on ollut. Odotan Kakolta tosi isoja kisoja, Jokinen tuumaa.

Alle 18-vuotiaiden MM-turnauksen väliin Leijonien leirityksen vuoksi jättäneeseen Kakkoon kohdistuu varmasti suuria odotuksia kisojen alla, sillä nuoresta hyökkääjästä povataan USA:n Jack Hughesin ohella kesän NHL:n varaustilaisuuden ykkösvarausta.

– Aika kova lyödä 18-vuotiaalle paineita niskaan, mutta ei nämä nykynuoret enää mitään paineita ota. He menevät sinne pelaamaan ja tietävät osaavansa tehdä niitä juttuja. Ne tulee selkäytimestä, Jokinen kehuu. 

Lue myös:

    Uusimmat