Leijonien superlupaus joutuu puhumaan jatkuvasti ihmisestä, jota ei edes tunne – ”On saanut kuunnella koko kauden”

Kaapo Kakko vai Jack Hughes, Jack Hughes vai Kaapo Kakko? -debatti käynnistyi heti viime kesän NHL-varaustilaisuuden jälkeen. Aihe: kumpi on ensi kesän NHL-ykkösvaraus?

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Leijonien ensimmäiset ottelut:
Suomi-Kanada 10.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3
Slovakia-Suomi 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3
USA-Suomi 13.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Kun edellisestä keskustelusta oli päästy, aloitettiin uusi. 18-vuotiaita pelaajia vertaillaan vuosi vuodelta tarkemmin ja laajemmin kuin koskaan aiemmin. Slovakian MM-kisoissa odotetaan molemmilta näytteitä siitä, kumpi ansaitsee olla ykkösvaraus juhannuksena.

Spekulaatio ei rajoitu Kakon ja Hughesin vertailuun, vaan heiltä kysellään näkemyksiä toisistaan. Kakko on kohdannut Hughesin jäällä kahdesti, sen ulkopuolella ei kertaakaan. Silti Kakoltakin kysellään jatkuvasti sitä, mitä mieltä hän on yhdysvaltalaisesta suurlupauksesta.

– Kyllä niitä (kysymyksiä) on koko kauden ajan saanut kuunnella. Samat vastaukset kuin aina ennenkin, Kakko hymähtää MTV Urheilulle.

Vaikka toisesta pelaajasta puhuminen on puuduttavaa, Kakko ei jaksa siitä turhautua.

– Kyllä minä sen tiedän, että se kiinnostaa ihmisiä. Nyt on kolmas kerta, kun pääsen häntä vastaan pelaamaan. En ole sitä sillä tavalla miettinyt enempää, Kakko linjaa.

Kahdesta edellisestä kohtaamisesta tuorein oli alkuvuodesta. Tuolloin Kakko ratkaisi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomelle maailmanmestaruuden ja Hughes joutui nieleskelemään tappiota.

Kovat odotukset

Niin tai näin, MM-kisat ovat Kakolle iso näytönpaikka. Hän päätti jättää alle 18-vuotiaiden MM-kisat väliin – kisat, joissa Hughes voitti pistepörssin seitsemän pelin tehoilla 9+11 – jahdatakseen paikkaa miesten MM-kisoissa. Se tuotti toivotun tuloksen, Kakko valittiin kisoihin ja hän valmistautuu pelaamaan kakkosketjussa Harri Pesosen ja Sakari Mannisen kanssa.

– Se on oikein hyvä ketju. Kakkosketjun oikeassa laidassa lähdetään pelaamaan, hyvien jätkien kanssa. Pesonen on vahva jätkä ja Manninen vikkelämpi, uskon, että pystymme luomaan paikkoja hyökkäyspäässä, Kakko arvioi.

18-vuotias ensikertalainen on harvoin yhtä isossa roolissa kuin Kakko nyt on. Häneltä odotetaan samaa kuin seurajoukkueessaan TPS:ssä, tulosta ja pelien ratkaisemista.

– Se on se, mitä itsekin odotan. En ole tullut tänne katselemaan pelejä. Hieno homma, että saan heti ison roolin ja näytönpaikan. Koitan pelata samalla lailla kuin tähänkin saakka, sillä se tulos tulee, Kakko linjaa.

Kakko ja muut Leijonat ovat perjantaina kovassa paikassa, kun MM-avausottelussa vastaan tulee Kanada.

Lue myös:

    Uusimmat