Jysähtääkö NHL:stä Leijoniin vielä iso jackpot? Tuomo Ruutu herkuttelee: "Puhutaan maailman kuumimmista pelaajista"

Vilttiketjussa käsiteltiin HPK:n suomenmestaruutta ja loppuviikosta alkavia jääkiekon MM-kisoja 16:38
Tuomo Ruutu, Pekka Kangasalusta ja Teemu Niikko analysoivat Leijonien tilannetta jääkiekon MM-kisojen alla.

Leijonien MM-kisajoukkueessa on toistaiseksi kaksi NHL:ää tällä kaudella tahkonnutta pelaajaa, mutta vahvistuksia voi olla vielä luvassa. C Moren asiantuntija Tuomo Ruutu puhuu jopa mahdollisesta "isosta jackpotista".

Suomen nykyisestä MM-ryhmästä NHL:ssä ovat tällä kaudella pelanneet vain puolustaja Henri Jokiharju (38 ottelua) ja hyökkääjä Juho Lammikko (40 ottelua). Täydennystä voisi olla kuitenkin vielä luvassa muun muassa Dallas Starsista, jonka riveissä pudotuspelejä tahkoaa kolme kovassa iskussa olevaa pelaajaa: hyökkääjä Roope Hintz ja puolustajat Miro Heiskanen sekä Esa Lindell.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Leijonien ensimmäiset ottelut:
Suomi-Kanada 10.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3
Slovakia-Suomi 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3
USA-Suomi 13.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

– Puhutaan kuitenkin kolmesta pelaajasta, jotka ovat maailman kuumimpia. Jos he sattuisivat tippumaan, puhelimet olisivat varmasti kuumina, se on ihan selvä asia, Ruutu kommentoi.

Lindellin kohdalla tilanne voisi olla kimurantein, sillä hänen sopimuksensa umpeutuu tämän kauden päätteeksi. Heiskasella ja Hintzillä sopimukset sen sijaan jatkuvat.

Lisäksi Dallasin riveihin kuuluu puolustaja Julius Honka, joka ei ole mahtunut pudotuspeleissä kokoonpanoon ja jonka sopimus umpeutuu tämän kauden päätteeksi. Honka on pelannut Leijonissa kaksissa edellisissä MM-kisoissa.

– Vaikea sanoa, miten valmennus ajattelee. Kun katsoo puolustusta, siellä on kova kilpailu peliajasta ja pelipaikoista, Ruutu toteaa Leijonien tilanteesta.

"Ihan selvää"

NHL:ssä on St. Louis–Dallas-sarjan lisäksi muissakin käynnissä olevissa pudotuspelisarjoissa suomalaisväriä. 

Joonas Donskoin edustama San Jose Sharks johtaa Mikko Rantasen Colorado Avalanchea otteluvoitoin 3–2. Kummankin suomalaisen sopimus umpeutuu tämän kauden päätyttyä.

Kesken on myös Boston Bruinsin ja Columbus Blue Jacketsin välinen ottelusarja Bostonin johtaessa voitoin 3–2. Bostonilla olisi maalivahti Tuukka Rask, Columbuksella maalivahti Joonas Korpisalo, puolustaja Markus Nutivaara ja hyökkääjä Markus Hännikäinen. Tästä porukasta Raskin ja Nutivaaran sopimukset jatkuvat, Korpisalon ja Hännikäisen kontrahdit umpeutuvat tähän sesonkiin.

C Moren asiantuntija Karri Kivi pitää Leijonien nykyistä pelaajaryhmää yhtenäisenä, selkeäroolisena joukkueena, mutta hänkin jättää NHL-vahvistuksille oven auki.

– Ne, jotka ovat mahdollisia, valmennus katsoo ne varmasti alkusarjan aikana loppuun asti. Se on ihan selvää, Kivi toteaa.

Slovakiassa pelattavat jääkiekon MM-kisat käynnistyvät perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat