Nuorten Leijonien MM-kullalla valtava vaikutus Jukka Jalosen uraan – leijonaluotsilta iso paljastus

Suomen kultajuhliin päättyneillä jääkiekon alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskisoilla 2016 oli valtava vaikutus Jukka Jalosen uraan, leijonavalmentaja paljastaa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Leijonien ensimmäiset ottelut:
Suomi-Kanada 10.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3
Slovakia-Suomi 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3
USA-Suomi 13.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Nuoret Leijonat tuikkivat vuoden 2016 kotikisoissa pelinopeudellaan ja tehokkaalla maalinteollaan muun muassa Patrik Laineen, Sebastian Ahon ja Jesse Puljujärven johdolla. Suomen nuoria valmensi tuolloin nopeaan kiekkokontrollilätkään nojannut Jukka Jalonen. Hän arvioi nyt, ettei välttämättä olisi taas aikuisten Leijonien päävalmentajana ilman kyseistä kokemusta nuorten peräsimessä.

– Se on yksi iso syy sen taustalla, että olen tänä päivänä A-maajoukkueessa. Jos sitä kokemusta ei olisi tullut, voi olla, ettei minua olisi ensinnäkään välttämättä kysytty enää uudestaan A-maajoukkueeseen. Ja vaikka olisi kysyttykin, en tiedä, olisinko lähtenyt. Sain niin hyvän boostin ja fiiliksen, Jalonen valottaa Tulosruudun Viikon vieraana Antero Mertarannan haastattelussa. 

– Oli hieno touhuta nuorten kavereiden ja maailmanluokan pelaajien kanssa. Menestyttiin vielä hyvin ja saatiin Suomessa omalla tavallaan sellainen hurmos aikaiseksi sen joukkueen ympärillä.

– Kyllä se antoi itselleni lisää virtaa ja myös uskoa siitä, että tämäntyyppisten pelaajien johdolla Suomi-kiekko nousee ja pysyykin maailman huipulla.

Jalonen luotsasi Nuorten Leijonien jälkeen Jokereita KHL:ssä 2016–18, kunnes palasi A-maajoukkueen peräsimeen. Jalonen voitti edellisen A-maajoukkuepestinsä aikana maailmanmestaruuden vuonna 2011 Slovakiassa – maassa, jossa pelataan perjantaina alkavat MM-kisat.

Lisää Jalosen ajatuksia Viikon vieraana torstaina Tulosruudussa kello 22.25 alkavassa lähetyksessä.

Lue myös:

    Uusimmat