Mainos

"Olkiluoto 3 ollut Eurajoelle lottovoitto"

Uuden ydinvoimalaitosyksikön rakentamisen taloudelliset hyödyt ovat yllättäneet Eurajoella. Eurajoen kunnanvaltuuston puheenjohtaja vertaa rakenteilla olevaa Olkiluoto 3:a lottovoittoon.

– Alun perin ajatuksena oli, että rakennuttajat käyttävät meidän palvelujamme. Tuli yllätyksenä, että he ovat maksaneet kunnalle niin runsaasti verotuloja. Se on meille taloudellisesti lottovoitto, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Vesa Jalonen sanoo.

Jalosen mukaan verotulojen kasvu on ollut huikeaa.

– Ennen rakennusprojektia verotulomme olivat muutaman miljoonan euron positiivisia. Ulkomaisten rakentajien ansiotuloverot nostivat niitä lähelle 10 miljoonaa euroa per vuosi.

Rakentajia asuu myös Raumalla ja Porissa

Eurajoelle ei Jalosen mukaan rakennettu uusia asuntoja rakentajille, vaan suuri osa rakentajista meni asumaan parakkikyliin. Lisäksi osa muutti Poriin ja Raumalle saksan- ja ranskankielisten koulujen imussa.

Eurajoella ennakoitu palvelujen käyttökin on toteutunut ainakin elintarvikeliikkeiden kohdalla.

– Parakkikylistä on kauppoihin aikamoinen kävelyliikenne varsinkin iltaisin, kun ihmiset tulevat töistä, Jalonen kertoo.

Sen sijaan häiriötä rakentajista ei ole Jalosen mukaan koitunut.

– Tuommoinen määrä rakentajia ja kunnassa on ollut äärimmäisen vähän ongelmia. Joitakin jokamiehen oikeuksiin liittyviä tapauksia on ollut esimerkiksi kalaverkkojen kokemisesta, Jalonen muistelee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.