Mainos

Öljynporauslautta irrallaan myrskyssä Pohjanmerellä

Myrskyn seurauksena hinauksesta irronnut lautta on saatu hallintaan. Alueella vallinnut tuuli ylitti yöllä jopa hirmumyrskyn voiman.

Tilanne öljynporauslautta Bredford Dolphinilla on hallinnassa, kertoo lautan omistava Fred Olsen Energy ASA -yhtiö. Lautalla on 75 ihmistä. Lautta ajelehtii Pohjanmerellä. Myrsky on nyt hieman laantunut, ja tuuli puhaltaa 17-19 metriä sekunnissa.

Lauttaa oltiin hinaamassa pois Norjan aluevesiltä, kun se myrskyn vuoksi irtosi hinauksesta. Lautta ajelehtii Egersundin länsipuolella Etelä-Norjan edustalla.

- Norjan rannikkovartioston laiva on tulossa, ja porauslautan vieressä on hinaaja. Miehistö, lautta tai muu meriliikenne ei ole vaarassa, varustamon edustaja kertoi.

Hänen mukaansa öljynporauslauttaa yritetään kiinnittää hinaajaan heti kun tuuli laantuu tarpeeksi. Lautta on matkalla Gdanskiin Puolaan huoltotöitä varten.

Norjan teollisuus- ja energia-alan ammattiliiton johtaja Leif Sande suomi varustamoa sanoen, että se on pannut 75 ihmisen hengen vaaraan. Hänen mukaansa lautan ei olisi pitänyt lähteä ollenkaan liikkeelle myrskyssä.

(MTV3-STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.