Mainos

Öljy lähestyy Viron rannikkoa

Suomalaiset öljyntorjunta-alukset ovat lopettaneet työnsä Tallinnanlahdella. Kaikkiaan alukset keräsivät öljyä kolmessa päivässä vajaat 10 tonnia.

Karibialaisesta aluksesta peräisin oleva öljysaaste on ajautunut paikoin jo vajaan sadan metrin päähän Pohjois-Viron rannoilta. Viron rajavartioston tiedottajan Helena Loorentsin mukaan öljyä on havaittu aivan rannan tuntumassa muun muassa Viimsissä, Miidurannan omakotitaloalueen edustalla sekä Aegnan ja Naissaaren lähellä.

Kaikkiaan vaaravyöhykkeessä arvioidaan olevan lähes sata kilometriä Viron pohjoisrannikkoa.

Suomalaiset öljyntorjunta-alukset Halli ja Seili lopettivat tänään työnsä Tallinnanlahdella hieman ennen iltakuutta. Kolmas suomalaisalus Hylje palasi Suomeen jo aamulla. Kolmessa päivässä suomalaisalukset keräsivät öljyä vajaat 10 tonnia.

Öljyn kerääminen keskeytettiin, koska öljyyntynyt jääkenttä oli siirtynyt lähelle rantaa.

- Öljyn määrä on vähentynyt, ja siinä on niin paljon kevyitä jakeita, ettei se enää tarttunut kunnolla alusten harjakeruujärjestelmiin, kerrotaan Suomen ympäristöhallinnosta.

- Tilanne on vaikea ja sitä hankaloittavat jäät, joiden alla olevan öljyn määrää on vaikea arvioida. Pohjois-Viron pelastuslaitos ja ympäristökeskus ovat valmiina aloittamaan työnsä heti kun öljy ajautuu rantaan, Loorents kertoi.

(MTV3-STT)

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.