Mainos

Olivettilla viime hetket valtausyrityksessään

Olivettin valtaustarjous Telecom Italiasta on vauhdittunut, mutta ei silti pörssin odotusten mukaisesti. Olivettin osuus teleyhtiön osakkeista on noussut yhdeksään prosenttiin. Tarjousaikaa on jäljellä huomiseen.

Kummankin yhtiön osakkeet ovat nousseet kohisten Milanon pörssissä, kun välittäjät veikkaavat Olivettin vihamielisen tarjouksen onnistuvan perjantain takarajaan mennessä - vaikka sitten pienellä marginaalilla. Analyytikoiden mukaan Olivetti todennäköisesti onnistuu valtauksessa, mutta sen osakeosuus jää lähemmäksi 35:a kuin 50:ttä prosenttia Telecom Italiasta. Kisan viimeisistä päivistä ennustetaan tiukkoja.

Olivettin toimitusjohtaja Roberto Colaninno on sanonut hyväksyvänsä automaattisesti yli 67 prosentin osuuden, mutta tyytyvänsä jo 35 prosenttiin. 35 prosenttia yltäisi nipinnapin määräämään äänestystuloksen Telecomin yhtiökokouksessa. Telecom Italia puolestaan sanoo tekevänsä kaiken mahdollisen estääkseen Olivettin valtauksen ja yhdistyäkseen suunnitellusti Deutsche Telekomin kanssa. Jos Olivetti ei saa yksinkertaista enemmistöä, Telecom lupaa viedä sen oikeuteen.

Telecomin sääntöjen mukaan yhdellä osakkeenomistajalla saa olla äänioikeus vain kolmeen prosenttiin osakkeista. Teleministeri Salvatore Cardinale on kuitenkin sanonut, että säännöstä voidaan poiketa, jos Olivetti saa vähintään 35 prosenttia Telecomin osakkeista.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.