"Puheluita ilman videoyhteyttä" – Facebook testaa uutta äänipuhelusovellusta: "Eikö tätä kutsuta puhelimeksi?"

Näin luot itsellesi Facebook-avatarin 0:39
Näyttävätkö kaikki kaverisi jo animaatiohahmoilta? Näin teet itsellesi Facebook-avatarin

Facebookin kehittelemä "yksinkertainen tapa soittaa" muistuttaa hyvin paljon perinteistä puhelinsoittoa.

Facebookin tuotantotiimi on ilmoittanut julkaisevansa testattavaksi erillisen sovelluksen, jolla voi soittaa puheluita ilman videota, kertoo Mashable. CatchUp-sovelluksessa käyttäjät voivat soittaa toisilleen, tai maksimissaan kahdeksan hengen ryhmälle ihmisiä.

Kehittäjien mukaan videopuhelut ja viestit ovat oiva tapa pitää yhtyettä läheisiin, mutta "jollekulle puhuminen puhelimen välityksellä tarjoaa ainutlaatuista tasapainoa kätevyyden ja henkilökohtaisen yhteyden välillä". 

Kertoo, ketkä ystävistä ovat vapaita juttelemaan

Sovellus kertoo käyttäjälle, ketkä hänen ystävistään ovat vapaita juttelemaan. Ideana on poistaa jännitys sen suhteen, onko puhelun vastaanottaja "pahassa paikassa"; kehittäjien mukaan tämä huoli estää monia soittelemasta läheisilleen vapaasti.

Soitto tapahtuu yksinkertaisesti yhtä nappia painamalla.

TechCrunch-sivuston mukaan äänipuhelusovellusta kehitettiin jo ennen koronakevättä 2020, mutta kehitystyötä kiihdytettiin pandemian vuoksi.

"Facebookin uusi sovellus yrittää tuoda puhelinsoitot takaisin"

Mahdollisuus soittaa ilman videokuvaa kuulostaa tosin melkoisen tutulta, eikä se ole jäänyt nettikansalta huomaamatta.

– Facebookin uusi sovellus yrittää tuoda puhelinsoitot takaisin, Mashable kuvailee.

– Facebook esittelee... Puhelinsovelluksen? FutureShift pohtii Twitterissä.

– Facebook julkaisi juuri uuden sovelluksen nimetä CatchUp, he sanovat, että sen tarkoitus on luoda yhteyksiä äänipuheluiden avulla. Eikö tätä kutsuta puhelimeksi? Craig Elimeliah ihmettelee Twitterissä.

– Voin yksinkertaisesti näppäillä numeron. En tarvitse erityissovellusta tekemään sitä, toteaa Kevin White, joka myös uskoo, että Facebook aikoo sovelluksen avulla kerätä käyttäjistä joitain tietoja.

CatchUpia voi käyttää ilman Facebook-tiliä; yhteystiedot siihen ladataan puhelimesta. Sovellusta testataan aluksi rajoitettu aika vain Yhdysvalloissa.

Lue myös:

    Uusimmat