Olisiko Susijengin pitänyt yltää MM-kisoihin? "Ei ollut yhdestä pelistä kiinni"

Olisiko Susijengin pitänyt yltää MM-kisohin? 9:02
Vilttiketju pohti Susijengin menestystä ja tulevaisuutta.

Suomen koripallomaajoukkue taisteli paikasta MM-kisoissa, mutta haaveet menivät murskaksi sunnuntaina, kun Susijengi koki 76-91-tappion Venäjälle. Huomenta Suomen Vilttiketju käänsi katseita jo seuraaviin karsintoihin ja pohti suomikoriksen tulevaisuutta.

Vilttiketjussa Mika Saukkosen kanssa Susijengistä olivat keskustelemassa Tapiolan Hongan koripallojoukkueen juniorivalmentaja ja entinen maajoukkuepelaaja Reetta Piipari, urheilutoimittaja Jari Porttila sekä MTV Urheilun toimituspäällikkö Teemu Niikko

Piiparin mukaan Suomi yllätti Venäjän ottelun alussa, mutta loppuhetkillä paremmasta joukkueesta ei ollut epäselvyyttä.

– Näytti hyvältä, mutta Venäjä alkoi saada palloa kaaren takaa pussiin ja pelasi viimeisen vartin todella hyvää korista. Viimeisillä minuuteilla pari kovaa kolmosta sisään ja Suomen peli oli menetetty.

– Sisupuukon arvoinen suoritus, Niikko täydensi.

Piiparin mukaan Suomella oli kaikki mahdollisuudet päästä MM-kisoihin. Seuraavat MM-karsinnat pelataan neljän vuoden päästä, jolloin monella kärkipelaajalla on jo enemmän ikää mittarissa.

– Tässä oli kaikki saumat. Nyt ei ollut yhdestä pelistä kiinni, sillä koko karsinnoissa oli monta tiukkaa tappiota. Sasu Salin on vielä nuori, Petteri Koponen on siinä ja siinä.

MM-karsintoihin oman juopansa toi jälleen Kansainvälisen koripalloliiton FIBAn ja Euroliigan vääntö. Esimerkiksi Suomen Koponen oli monta ottelua pois maajoukkuepaidasta, koska pelasi samaan aikaan seurajoukkueensa kanssa euroliigaa.

– MM-karsintasyteemiin pitäisi saada joku järki ja lopettaa Kansainvälisen koripalloliiton ja Euroliigan köydenveto siitä, pelataanko niitä päällekkäin vai ei. Karsintojen arvostus pitäisi saada paremmalle tolalle, jotta parhaat eurooppalaiset pelaajat saataisiin paikalle, Niikko tiivisti.

Porttilan mukaan Susijengin buumi on valtaisa, mutta niin koripallon kuin lentopallonkin ongelmana on siirtää maajoukkueen menestys kotimaiselle pääsarjatasolle.

– Menestytään maajoukkuetasolla hyvin, mutta omaa sarjatasoa ei koeta tarpeeksi hyväksi. Parhaat pelaavat ulkomailla, eikä kotimaan sarja kerää yleisöä. 

Katso ylälaidan videolta, miten Vilttiketju kuvailee Henrik Dettmannin roolia Susijengissä. Entä voiko suomalainen valmentaa joskus NBA:ssa?

Lue myös:

    Uusimmat