Jos raakaruokailu kiinnostaa, ei tarvitse olla huippukokki tarttuakseen ohjeisiin. Ota kuitenkin rauhallisesti. Uuteen ruokavalioon siirtyminen täytyy tehdä asteittain.
Psylliumjauhetta, raakakaakaojauhetta, chia-siemeniä, lucuma-jauhetta, riisinlesejauhetta, savupaprikajauhetta. Raakaruokaohjeet vilisevät ainesosia joita ei välttämättä joka kodin ruokakaapista löydy. Koska raakaruokailu ja muutenkin terveelliset elämäntavat ovat kovassa suosiossa, isoimmista ruokakaupoista löytyy jo kattava valikoima erikoisempia ainesosia. Loput on helppo löytää luontaistuotekaupoista.
Raakaruokaohjeet eivät ole täysin hepreaa, suurin osa ruoista koostuu tutuista vihanneksista, hedelmistä, pähkinöistä, siemenistä, yrteistä, mausteista ja öljyistä. Ohjeisiin onkin helppo tarttua.
Raakaruoka ei tarkoita vain smoothieita ja salaatteja, vaan muun muassa raakakakkuja, täyteläisiä keittoja, kastikkeita ja muita tuttuja ruokia, vain uudella tavalla valmistettuna.
Raakailu ei ole ehdotonta
Raakaruoka-aika! -kirjan kirjoittaneen Outi Rinteen mukaan raakaruokailun ei tarvitse olla ehdotonta.
– Yleisesti ajatellaan, että terveysvaikutuksia saadaan silloin, kun ruokavaliosta noin 75 prosenttia on kuumentamatonta kasvisruokaa.
Rinne kertoo, että jos raakaruokaa halutaan käyttää esimerkiksi tukena jonkin elimistön epätasapainon tai sairaustilan hoidossa, silloin raakaruokaa syödään melko 100 prosenttisesti.
– Kyse on yleensä tällöin elävästä ravinnosta, joka on raakaruoan yksi alalaji. Mutta yleensä käsitykseni mukaan syödään sekä kypsennettyä, että raakaa, Rinne selventää.

