Eikö mikään riitä? Petteri Sihvonen tölväisee SM-liigan jättiä – "Perusteettomia voittoja"

Oliko väärin voitettu? Petteri Sihvonen perkaa voitosta voittoon kulkeneen Tapparan peli-ilmeen Liigaviikossa 2:56
Oliko väärin voitettu? Petteri Sihvonen perkaa voitosta voittoon kulkeneen Tapparan peli-ilmeen Liigaviikossa.

Päävalmentajaa täksi kaudeksi vaihtanut SM-liigan puolustava mestari Tappara on voittanut kaikki kolme otteluaan vakuuttavalla maalierolla 12-3. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen suitsuttaa ruotsalaisluotsi Rikard Grönborgin rohkeutta, mutta antaa myös varoituksen sanan. 

– Tappara pelaa vastoin sitä, miten SM-liigassa on pelattu. Ja se on äärimmäisen virkistävää! Grönborgin pelitapaan hieman epäillen kauden alla suhtautunut Petteri Sihvonen aloittaa puheenvuoronsa Liigaviikko-ohjelmassa. 

Sihvonen on sijoittanut alkukauden perusteella tamperelaisseuran peli-ilmeen osalta "Haastamista"-kategoriaan. Asiantuntijan mukaan Tapparan pelaaminen on muuttunut paljon, mikä on tuonut "valtavan mausteen" liigaan.

Tappara löi Pelicansin ja HIFK:n kauden alkuun. Se oli kuitenkin ongelmissa noissa otteluissa, minkä huomasi myös Sihvonen. 

– Kahdessa ensimmäisessä pelissä joukkue oli jonkinlaisessa hämmennyksen vallassa. Taktiikka ei ollut kuosissa. Kaksi perusteetonta voittoa loivat itseluottamusta, ja sitten JYP jäi jyrän alle, Sihvonen toteaa viitaten keskiviikon 4-0-voittoon Jyväskylässä.

Sihvonen on aistinut, että Tapparassa on hyvä ilmapiiri – joukkue haluaa pelata muun muassa kovaa prässiä suosivalle Grönborgille. 

– Jaksaako joukkue pelata näin koko runkosarjan? Puhumattakaan pudotuspeleistä, kun kauden mittaan väkisinkin joukkueet oppivat, miten paineen alta tullaan pois, Sihvonen kysyy. 

Sihvosen Tappara-arvio kuunneltavissa kokonaan yllä olevalta videolta. Alla Sihvonen puolestaan ylistää Tapparan paikallisvastustajaa, Antti Pennasen luotsaamaa Ilvestä varauksetta.

SM-liigasta erottuu yksi joukkue peli-ilmeeltään – Liigaviikossa suitsutettiin nerokasta Ilvestä 2:35
SM-liigasta erottuu yksi joukkue peli-ilmeeltään – Liigaviikossa suitsutettiin nerokasta Ilvestä.

Lue myös:

    Uusimmat