SM-liigassa tasuripappakierros: Ilves niukasti huippuottelussa edellä, JYP suli katastrofaalisesti

Maalikooste: Ilves - Jukurit 5:00
Maalikooste: Ilves vei kaksi pistettä Jukureita vastaan SM-liigan kärkiottelussa.

Jääkiekon SM-liigassa tiistain kierroksella ohjelmassa oli kolme ottelua. Illan huippunäytös käytiin Tampereella, missä sarjakärki Ilves isännöi sarjassa kolmantena ollutta Jukureita.

Vierasjoukkue Jukurit siirtyi avauserässä johtoon, kun Pekka Jormakka osui nopean käännön jälkeen. Maalin aika 9.45. Ilves kuittasi tämän nopeasti (11.13), kun Ville Meskanen heilutti verkkoja aloitusvoiton jälkeen.

Ilves karkasi toisessa erässä johtoon, kun Eemeli Suomi osui komean kuvion päätteeksi. Jukureiden vastaus tipahti ajassa 29.48, kun vieraiden avausmaalintekijä Jormakka karkasi puolittaiseen läpiajoon. Jormakka sijoitti kiekon ylähyllylle ja iski kauden 18. osumansa.

Ilves tekee 2-1 maalin 1:04
Eemeli Suomi iski komean kuvion päätteeksi Ilveksen 2-1-maalin.

Maalihanat pysyivät tukossa kolmannessa erässä, minkä myötä taistossa edettiin jatkojen puolelle.

Ratkaisu syntyi voittomaalikilpailussa, jossa Ilveksen Ville Meskanen oli ainut onnistuja. Ilvekselle täten 3–2-voitto.

Lukko teki komean nousun

Jyväskylässä Lukko nousi kolmen maalin takaa 6–5-voittoon niin ikään voittomaalikilpailussa oltuaan päätöserän alussa vielä 2–5-tappiolla.

JYP siirtyi toisen erän alkuhetkillä 3–1-johtoon, kun Aaro Vidgren osui maalikehikon väliin.

Ponthus Westerholm kavensi, mutta Lukon iltama synkkeni entisestään ajassa 39.48, kun JYP iski 4–2-maalin. Lukon kultakypärä Sebastian Repo huitaisi karusti JYPin maalintekijää Juuso Puustista käsille, saaden ulosajon.

JYP osui seuranneella ylivoimalla, kun Jerry Turkulainen napautti illan toisen osumansa.

Lukko ei kuitenkaan luovuttanut. Ponthus Westerholm iski ensin illan toisensa, minkä jälkeen Samuli Piipponen ja Joonas Järvinen löivät lisää puita uuniin. Lukko kömpi vielä kolmannen erän lopulla tasoihin.

Sebastian Repo huitomisesta suihkuun – JYP-tähti iski maalin ja loukkaantui 5:13
Sebastian Repo huitoi itsensä suihkuun JYPin maalitilanteessa.

Kuten Tampereella, myös Jyväskylässä edettiin jatkojen ja voittomaalikilpailun puolelle. Siinä ratkaisijaksi nousi Lukon kolmas laukoja Antoine Morand.