Juhamatti Aaltonen paljastaa, miksi valitsi Pelicansin – "Enemmän hyötyä"

Juhamatti Aaltonen paljastaa syyt Pelicans-siirron takana: "Enemmän hyötyä" 3:00
Juhamatti Aaltonen avaa MTV Urheilun haastattelussa syitä Pelicans-siirtonsa takana.

Juhamatti Aaltonen siirtyy SM-liigan Pelicansiin sopimuksella, joka kattaa myös kauden 2024-2025. MTV Urheilun haastattelussa Aaltonen kertoo, miksi valitsi juuri Pelicansin.

Aaltosen siirto Pelicansiin sai vahvistuksen torstaina, kun seura tiedotti asiasta. Aaltosella oli pöydällä myös muita seuravaihtoehtoja, mutta Pelicans vaikutti konkarihyökkääjästä parhaalta kokonaisuudelta.

– Meillä on hyvä mahdollisuus voittaa täällä. Perhe asuu Espoossa. Kaikin puolin vaikutti, että tämä olisi parempi, ja tälle joukkueelle on enemmän hyötyä mun kokemuksestani, Aaltonen sanoo MTV Urheilulle.

Voit katsoa Juhamatti Aaltosen haastattelun pääkuvan paikalla olevalta videolta

Pelicansin joukkuetta Aaltonen kuvailee ytimekkäästi sanalla taitava.

– Paljon taitoa, hyökkäystaitoa. Jämäköitä puolustajia. Jaksavat kamppailla. Ja sellaista hyvää nuoruuden intoa löytyy, Aaltonen sanoo.

Omana roolinaan Pelicansissa Aaltonen näkee antaa hyvää taustatukea.

– Nauttia kovista peleistä, haluata ratkoa ja pystyä tuomaan sellaista ratkaisuvoimaa. Varmaan antaa sellaista taustatukea myös, ettei tarvitse kenenkään alkaa yksin... Pystyy tukemaan taustalta omilla vahvuuksillaan.

Aaltonen aloitti kautensa Tshekissä Mlada Boleslavin joukkueessa, mutta siirtyi kesken Tanskaan Esbjergiin. Pelicans on Aaltoselle kauden kolmas joukkue. Värikäs kausi on mennyt nopeasti.

– Nopeampaa se meni kuin peruskausi. Tuli vaihdeltua paikkoja. Eipä tullut ainakaan tylsää. Ihan mielenkiintoinen ja värikäs kausi  ollut. Nähnyt vähän eri kulttuureja. Nyt pääsin onneksi Pelicansiin, päästään vielä loppukliimaksiin mukaan.

Pelicans on heikon alkukauden jälkeen noussut kamppailemaan väkevästi runkosarjan kärkisijoista. Tavoitteet pudotuspeleihin ovat selvät. Mestaruus välkkyy unelmana mielessä.

– En tiedä onko se salaisuus, mutta eiköhän se kaikille ole selvää, että kun tuossa aletaan hutkimaan, niin tuskin kukaan top kuudesta tai kahdeksasta lähtee, että vitsi kun päästäisiin välieriin. Eiköhän meille kaikille ole selvää, että kun kevättä mennään ja ollaan hyvissä asetelmissa, niin siihen mestaruuteen kaikki tähtäävät.

Pelicansin kertoi tiedotteessaan, että sopimus Aaltosen kanssa kattaa kuluvan kauden lopun lisäksi myös ensi kauden.

– Aaltonen tuo joukkueemme hyökkäykseen kokemusta, kiekollista osaamista ja variaatioita peliimme. "Juhis" tunnetaan etenkin hyvänä pelintekijänä ja hänen osaamisensa tuo varmasti mahdollisuuksia myös meidän ylivoimapelaamiseemme. Pelaajan sitoutumisesta seuraamme ja projektiimme kertoo myös se, että päädyimme pelaajan kanssa myös ensi kautta koskevaan pelaajasopimukseen, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen sanoi seuran tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat