Petteri Sihvonen nostaa esiin ison esimerkin koko SM-liigan nykytilasta – yksi ottelu sai analyytikon innostumaan: "Pidin valtavasti!"

18:08
Kristian Kuuselalle tuhat peliä täyteen! Liigaviikko pureutuu myös illan huippuotteluun HIFK–TPS

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen on hehkuttanut sitä, millaista lätkää jääkiekon SM-liigassa on pelattu alkukauden aikana. Uudet valmentajat ovat tuoneet omat piristysruiskeensa ja ympäri Suomen nimeä on nähty erittäin viihdyttäviä otteluita. Tuoreeltaan Sihvonen nostaa esiin painokkaan esimerkin.

Tiistaina pelattu Ilveksen ja Pelicansin ottelu sai Sihvosen suorastaan innostumaan – sen monisävytteisyyden ja sisältörikkauden takia.

– Tällä hetkellä SM-liigassa kyse on siitä herruudesta, että miten kukin joukkue pääsee hyökkäysalueelle myllertämään. Sinne ei pääse, jos kontrollilähdöt eivät ole kovin hyvässä kunnossa. Varsinkaan jos vastassa on edes suhteellisen organisoitu puolustus. Tämä problematiikka näkyi mahtavalla tavalla Ilveksen ja Pelicansin ottelussa, Sihvonen sanoo Liigaviikko-ohjelmassa.

Tiistain kamppailussa Ilves vei ensimmäistä ja toista erää lähes mielin määrin. Taustalla oli iso tekijä.

Jouko Myrrä toi ensimmäistä kertaa pitkään aikaan viivelähdöt ja kontrollin mukaan Ilveksen peliin. Siitä seurasi totaalinen dominanssi. Ilveksen kiekonpitoprosentti oli kahden erän jälkeen lähempänä 70 prosenttia. Siitä pidin valtavasti, Sihvonen hehkuttaa.

Ilves vyörytti hyökkäyksiään Pelicansin päätyyn, kun taas vastustaja ei kyennyt vastaamaan tähän.

Vaakakuppi kuitenkin kääntyi ja Ilves oli vaikeuksissa.

– Pelicans vastasi tuohon kolmannessa erässä – samoilla lääkkeillä, Sihvonen perkaa.

Pelicans nousi takamatkalta rinnalle ja käänsi pelin itselleen jatkoajalla.

– Tätä problematiikkaa, eli pelin sisällä tehtäviä valintoja, kannattaa muidenkin valmentajien katsoa tuosta pelistä, Sihvonen kannustaa.

Lisää aiheesta jutun yläreunan videolla, missä käydään läpi myös Kristian Kuuselan juhlapeliä ja tämän illan HIFK–TPS-kamppailun lähtökohtia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja