Tappara näyttää jo hölmöltä SM-liigassa – tähtipelaajan toilailu sai Sihvosen sivaltamaan: "Tuo ei ole mitenkään järkevää"

Liigan mestarisuosikki Tapparan peli tökkii pahasti – Petteri Sihvosen näytteet paljastavat ongelman 6:34
Liigan mestarisuosikki Tapparan peli tökkii pahasti – Petteri Sihvosen näytteet paljastavat ongelman.

Sydäntalvi on pelin kehittämisen aikaa jääkiekon SM-liigassa, mutta puolustava mestari Tappara taapertaa syvässä tuloksellisessa lamassa. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen avasi kirvesrintojen ongelmien taustat Liigaviikko-ohjelmassa torstaina. 

Tappara on hävinnyt kymmenestä viimeisestä ottelustaan peräti kahdeksan, minkä seurauksena Ilves on kivunnut liigakärkeen ja takana uhkaajat ovat jo hyvin lähellä. 

Asiantuntija Sihvosen kuvailee Tapparan otteita kaukalossa hämmentäviksi. "Hällä väliä -tekemisestä" puuttuu suunnitelma. 

– Tämä tulee lisääntymään, ja tämä on jo lisääntynyt, että vastustajat juoksuttavat (Tapparaa), Sihvonen linjaa vyöryttäessään näytteitä tamperelaisnipun sekavasta pelistä. 

Sihvonen epäilee, että meritoitunut mestariluotsi Rikard Grönborg – joka on kuitenkin tulokasvalmentaja Suomessa – on yllätetty kesken kauden. Muiden peli on mennyt eteenpäin, ja se mikä toimi Tapparalle syksyllä, ei toimi enää. 

Suunnitelmallisuuden puuttuessa myös sooloilu nostaa päätään. Sihvonen mainitsee kultakypärä Anton Levtchin "yhdeksi synnintekijäksi".  

– Vaikka hän pelaa henkilökohtaisesti hyvin, Levtchi ottaa kaikki vapaudet. ”Menenpä tuonne ylös odottelemaan kuin junnulätkässä”, Sihvonen kauhistelee erästä näytettä Levtchistä.

– Tuo ei ole mitenkään järkevää. 

Tapparalla on edessä haastava loppuviikko. Se kohtaa Ilveksen perjantaina Tampereella ja IFK:n Helsingissä lauantaina. Nämä ottelut ovat nähtävissä MTV Katsomossa. 

Sihvonen ja studioisäntä Teemu Niikko nostavat Tapparasta esiin myös yhden huolestuttavan seikan, jolle kestomenestyjä ei mahdollisesti pysty enää tekemään mitään ennen kevään ratkaisupelejä. Katso ja kuuntele analyysi kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta.  

Alla puolestaan Liigaviikon uusi osio, jossa Sihvoselta saa kysyä mitä tahansa. Jopa Leijonien entinen päävalmentaja Doug Shedden oli naputellut kiperän kysymyksen Sihvoselle Facebookissa. 

Doug Shedden latasi tuiman väitteen Petteri Sihvosesta Facebook-kommenttiin – katso kiekkoanalyytikon vastaukset yleisökysymyksiin 11:42
Doug Shedden latasi tuiman väitteen Petteri Sihvosesta Facebook-kommenttiin – katso kiekkoanalyytikon vastaukset yleisökysymyksiin.

Lue myös:

    Uusimmat