Huippuvärväyksen ”omat mussukat” nostaneet SM-liigan yllättäjän liitoon – asiantuntija ihastelee valintaa: "Pieni riski palkata tehtävään"

5:44
Liigaviikko otti kiinni KooKoon laadukkaaseen urheilutoimintaan, josta menestys on lähtenyt.

SM-liigan alkukauden yllätysjoukkue KooKoo on vaivihkaa noussut sarjataulukon kärkikahinoihin. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen on jo pitkään seurannut kouvolalaisten nousukiitoa.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja mtv.fi.

Pääkuvan videolla Liigaviikko perehtyy KooKoon pelaamiseen videonäytteiden kera.

Sihvonen kirjoitti aiemmin kolumnissaan, kuinka KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen on onnistunut rakentamaan organisaation varteenotettavaksi kilpailijaksi. Tälle kaudella KooKoo onnistui hankinnoissaan niin kaukalossa kuin vaihtopenkin takana.

Päävalmentajaksi tuli pikaisen visiitin Saksan kakkosliigaan tehnyt Olli Salo. Aiempina kausina Salo oli toiminut apuvalmentajana Ilveksessä ja Leijonien alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. Lyhyesti hän oli myös ollut kaudella 2015–16 HPK:n päävalmentajana.

– Salo oli pieni riski palkata tehtävään, mutta oli nerokas veto, että hän sai tuoda omia mussukoitaan Heikki Liedestä, Petteri Nikkilää, Teemu Rautiaista sekä muita ilvespelaajia, Sihvonen kertoo.

KooKoo on onnistunut pienellä pelaajabudjetilla naaraamaan nimekkäitäkin vahvistuksia Liigaan. Ruotsista palasivat Kim Strömberg ja Nikkilä. Liigaseuroista on hankittiin Joose Antonen, Ville Meskanen ja Miska Siikonen, jotka ovat olleet jo hyviä pelaajia edellisissä seuroissaan.

Salon kädenjälki näkyy

Salo päävalmentajana edustaa modernimpaa tapaa valmentaa. Sihvonen nimittää Saloa humoristisesti yhdessä Pelicans-luotsi Tommi Niemelän kanssa ”Tinteiksi maailmalla”.

– He ei eivät ole Hannu Jortikan näköisiä koutseja, jotka lyövät nyrkkiä pöytään. He ovat loistavia pelivalmentajia ja tulevat toimeen nuorten pelaajien kanssa. Salo on johtava pelintuntija, Sihvonen perustelee.

Salon jälki näkyy KooKoon pelissä koko ajan tiiviinä yhteispelinä. Erityisesti rintamahyökkäykset lämmittävät Sihvosen mieltä.

– Näitä on hieno katsoa, kun tullaan kolmen tai neljän rintamassa. Kaikki joukkueet eivät pelaa näitä, mutta KooKoo niitä edelleen pelaa.

Katso alapuolen videolta koko Liigaviikko-lähetys, jossa perehdytään menneen viikon kuumimpiin Liigan puheenaiheisiin.

21:54

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja