NHL-miesten lähtö ei ainut syy? Petteri Sihvonen jakaa kritiikkiä Ilves-valmennukseen: "Ei kovin viisaita ratkaisuja"

Jääkiekon SM-liigassa Tampereen valtikka on kallistumassa vahvasti Tapparan suuntaan. Vielä alkukaudesta Ilves oli selkeästi niskan päällä – nyt tilanne on toinen. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntijan Petteri Sihvosen mukaan NHL-miesten poislähtö ei täysin selitä Ilveksen rajuja ongelmia.

Ilves on kokenut kahdeksan tappiota viimeisimmän kymmenen ottelun aikaikkunan sisällä. Tupsukorvien suunta on muuttunut täysin.

Vielä lokakuun lopulla ja marraskuussa Ilves liiti seitsemän ottelun mittaisessa voittoputkessa.

Vaikeudet alkoivat vuodenvaihteessa.

Ilves menetti tuolloin tähtivahtinsa Lukas Dostalin, avainpuolustajan Juuso Välimäen ja pistelingon Arttu Ruotsalaisen rapakon taakse.

Se, miksi Ilves nojasi niin vahvasti NHL-lainoihin, oli osaltaan peräisin taloudellisista syistä. Lainapelaajat kevensivät seuran taakkaa koronaviruspandemian luomien haasteiden keskellä.

Nyt NHL-miesten lähtö näkyy.

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen jakaa kritiikkiä myös Ilveksen valmennuksen suuntaan. Sihvosen mukaan Ilveksen pelitapa on ristiriidassa siihen, millaisella pelaajamateriaalilla tupsukorvat operoivat.

– En ole nähnyt kovin viisaita ratkaisuja, Sihvonen sanoo päävalmentaja Jouko Myrrän ja muun valmennuksen tekemistä pelillisistä linjauksista.

Lisää aiheesta jutun yläreunan videolla. Käsittelyssä myös muun muassa Kärppien vaikeudet, kurinpito ja perjantain TV-ottelun lähtökohdat.

Lue myös:

    Uusimmat