Oletko kokenut "räjähtävän ja voimakkaan" kliimaksin? Suihkuorgasmin voi myös opetella: "Voimakasta euforiaa tuova vaikutus"

Voiko mies tunnistaa naisen orgasmin? 4:21
KATSO MYÖS: Seksuaaliterapeutti kertoo, voiko mies tunnistaa naisen orgasmin?

Millainen kokemus on squirttaus?

Suomalaisnaisista 33 prosenttia kertoo ejakuloineensa yksin, kumppaninsa kanssa tai sekä että, selviää Kaalimadon kyselytutkimuksesta. Tutkimukseen on vastannut tuhat suomalaista.

29 prosenttia naisista kertoo, ettei ole koskaan "squirtannut". 

Mutta mikä naisen ejakulaatio eli squirttaus oikeastaan on? Myös suihkuorgasmina tai suihkulähdeorgasmina tunnetussa ilmiössä on Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikaisen mukaan kyse  siitä, että naisesta tulee, joskus "jopa useita desilitroja", kirkasta nestettä.

– Neste voi erittyä yhtä aikaa orgasmin kanssa, mutta myös ilman orgasmia, Lavikainen kertoo tiedotteessa.

Mitä squirttausneste on?

Squirttauksessa erittyvän nesteen alkuperää on jonkin verran tutkittu, mutta yksimieliseen lopputulemaan ei ole päästy. 

Squirttaamista saattaa edeltää paine lantion alueella sekä tunne virtsaamistarpeesta. Onkin esitetty, että sukuelimistä purkautuva neste voisi olla virtsaputkesta peräisin olevaa pissaa. Toisen teorian mukaan neste voisi olla peräisin virtsaputken lähellä sijaitsevista Skenen rauhasista.

Viime vuonna julkaistun japanilaistutkimuksen mukaan squirttauksessa purkautuisi eritteitä molemmista edellä mainituista lähteistä, mutta pääasiassa neste olisi kuin olisikin virtsaa. Tutkimus perustui kuitenkin vain viiden naisen otantaan.

Lavikainen puolestaan kertoo tiedotteessa, ettei neste ole virtsaa ja samaa mieltä on seksuaaliterapeutti Marja Kihlström kirjassaan  Iso O – matkaopas huipulle. 

Suihkuorgasmi itsetyydytyksen vai kumppanin avulla?

Naisista suurin osa voi kokea squirttauksen ja sitä voi myös opetella. Sen kokeneet ylistävät kokemusta, ja kokemattomat ovat kiinnostuneet mystisestä ilmiöstä.

– Useat naiset kuvaavat suihkuorgasmia räjähtäväksi, voimakkaaksi ja syväksi orgasmiksi, jolla on voimakasta euforiaa tuova vaikutus. Nämä kokemukset, tietynlainen mystisyys aiheeseen liittyen sekä pornosta saadut mielikuvat ja vaikutteet herättävät kiinnostuksen suihkuorgasmeja kohtaan sekä naisten että miesten keskuudessa, Lavikainen pohtii.

Toisinaan squirttaukseen saattaa johtaa nimenomaan masturbointi. 

– Jotkut vulvalliset henkilöt saavat suihkuorgasmin helpommin itsetyydytyksessä, jossa he kokevat voivansa keskittyä paremmin omaan nautintoonsa sekä heittäytyä vapaammin orgasmiin. Toisille suihkuorgasmin kokeminen kumppanin läsnä ollessa vaatii opettelua, estoista irti päästämistä sekä turvallisen ja luotettavan ilmapiirin, Lavikainen sanoo.

Seksuaaliterapeutin mukaan siinä missä toiset voivat kuitenkin kokea suihkuorgasmin yhdynnässä, useimmille se on mahdollista vain tiettyjä herkkiä pisteitä stimuloimalla esimerkiksi sormin tai suulla.

Jos kiinnostusta suihkuorgasmiin ei ole tai sitä ei yrityksistä huolimatta saa, ei asiasta kannata huolta kantaa. Seksuaalista nautintoa saa muillakin tavoin. Testaa esimerkiksi tämä tutkitusti tehokas orgasmiin johtava yhdyntätekniikka.

Katso myös: Näitä seksiasentoja ei välttämättä kannata kokeilla

Kolme seksiasentoa, jotka ovat hauskoja vain teoriassa 0:31
Videolla seksiasentoja, jotka ovat kenties hauskoja vain teorian tasolla

Lähde: Kaalimato

Lue myös:

    Uusimmat