Mitä nainen erittää "squirtatessaan"? Uusi tutkimus vastaa kiisteltyyn kysymykseen

Kolme seksiasentoa yhdyntäorgasmiin 0:31
Katso videolta, mitkä kolme seksiasentoa auttavat saamaan yhdyntäorgasmin.

Japanilaistutkijoiden koe vahvistaa käsitystä siitä, että naisen ejakuloidessa eli "squirtatessa" erittämä neste on ainakin osin virtsaa.

Naisen ejakulaatio eli "squirttaaminen" viittaa tapahtumaan, jossa sukuelimistä purkautuu kiihottumisen yhteydessä nestettä. Kyseessä on eri neste kuin mitä erittyy seksuaalisen kiihottumisen yhteydessä vaginaa kostuttamaan.

Toisin kuin siemensyöksyllä squirttaamisella ei ole merkitystä lisääntymisen kannalta. Ilmiö onkin aiheuttanut päänvaivaa tutkijoille eikä fyysisen purkauksen taustalla vaikuttavista mekanismeista ole täyttä selvyyttä.

Squirttaamista saattaa edeltää paine lantion alueella sekä tunne virtsaamistarpeesta. Onkin esitetty, että sukuelimistä purkautuva neste on virtsaputkesta peräisin olevaa pissaa. Toisen teorian mukaan neste on peräisin virtsaputken lähellä sijaitsevista Skenen rauhasista.

Japanilaistutkimuksen mukaan squirttauksessa purkautuu eritteitä molemmista edellä mainituista lähteistä. Pääasiassa neste on kuitenkin pissaa.

Havainto vahvistaa aiemmista tutkimuksista saatua tietoa naisen ejakuloiman nesteen todellisesta luonteesta.

Squirttaamisneste peräisin virtsarakosta

International Journal of Urology -julkaisussa ilmestyneet löydökset perustuvat viiden naisen otantaan. Heistä kaikki kykenivät squirttaamaan eikä heillä ollut ongelmia virtsankarkailun kanssa.

Naisten virtsarakko tyhjennettiin, minkä jälkeen sinne ruiskutettiin sinisen väriaineen ja suolaliuoksen seosta. Sitten naisia stimuloitiin seksuaalisesti, kunnes he ejakuloivat. Nesteet kerättiin talteen steriileihin kuppeihin jatkotutkimuksia varten.

Kaikissa tapauksissa eritetty neste oli sinistä, mikä vahvisti sen olevan peräisin virtsarakosta. Neljällä viidestä naisesta nesteestä löytyi PSA-valkuaisainetta, jota erittää Skenen rauhanen.

Vaikka squirttaamisessa erittyvä neste onkin peräisin virtsarakosta ja japanilaistutkijoiden mukaan pääasiassa pissaa, ei asiaa tarvitse hävetä. Kyseessä on luonnollinen ja monesti nautinnollinen kokemus. Erään tutkimuksen mukaan squirttaaminen rikastuttaa niin naisen kuin hänen kumppaninsakin seksielämää.

Katso alla olevalta videolta, mitä suomalaismiehet ovat mieltä squirttaamisesta.

Mikä squirttaamisessa eli naisen ejakulaatiossa viehättää miehiä? Miehet vastaavat 0:59
Mikä naisen ejakulaatiossa viehättää miehiä? Suomalaiset miehet vastaavat kysymykseen juttusarjassa, jossa miehet vastaavat kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

Lue myös:

    Uusimmat