Oletko huono sängyssä? Nämä merkit paljastavat

Mies, epäiletkö omia sänkytaitojasi? Jos kumppanisi kehut eivät vakuuta, joistain merkeistä voit itsekin päätellä, ansaitsetko sittenkään petipuuhista papukaijamerkkiä

Jokainen mies haluaa olla sänkyleikkien kiistaton kuningas, mutta mistä tietää, riittävätkö rahkeet tuohon titteliin? Mensfitness.com-sivusto kyseli seksologi Emily Morselta merkkejä, joista tietää, että seksipuuhiin kannattaa panostaa aiempaa enemmän.

Sorrutko sinä näihin emämokiin?

1. Jätät esileikin väliin

Ongelma: Tulet kotiin töistä ajateltuasi seksiä koko päivän, ja ajattelet hoitaa homman saman tien pois alta. Kumppanisi ei kuitenkaan ole ajatellut seksiä jatkuvalla syötöllä. Hän on saattanut ajatella töitä tai riitaa parhaan ystävänsä kanssa. Hän ei ole lämmitellyt, eikä näin ollen tule nauttimaan suorasukaisesta lähestymistavastasi.

Mitä tehdä asialle? Emily Morsella on antaa selvät ohjeet: "Esileikki, esileikki, esileikki – en voi sanoa sitä tarpeeksi montaa kertaa!" Vaikka mies olisikin valmis heti kotiin saavuttuaan, seksi tapahtuu naisilla suurelta osin pään sisällä. Morsen mukaan naiset eivät vain nauti esileikistä, vaan he myös tarvitsevat siitä kiihottuakseen ennen yhdyntää. Voit toki aloittaa esileikin jo töistä käsin seksikkään tekstiviestin lähettämällä.

2. Et anna hänelle suuseksiä

Ongelma: Olet niin innoissasi, ettet pysähdy ajattelemaan hänen tarpeitaan. Kenties käyt hetkeksi kääntymässä jossain klitoriksen lähettyvillä tai pysyttelet sieltä pois kokonaan? Siirryt suoraan yhdyntään ja aivan kuten esileikin väliin jättämisenkin jälkeen, seksikumppanisi ei ole yhtä kiihottunut kuin sinä – eikä näin ollen myöskään nauti petileikeistänne yhtä paljoa.

Mitä tehdä asialle?  Morse kehottaa ottamaan suuseksin tosissaan. "Jos todella haluat hänen nauttivan seksistä, sinun täytyy nauttia suuseksin antamisesta hänelle", asiantuntija toteaa. Harva nainen saa orgasmia pelkästään yhdynnästä, joten suurin osa tarvitsee ja haluaa yhdynnän lisäksi stimulaatiota klitorikselleen.

Kannattaa myös muistaa, että kovat otteet eivät useinkaan tuota haluttua tulosta.  The Mystery of the Undercover Clitoris: Orgasmic Fingertip Touching Every Woman Craves -opuksen kirjoittanut Sadie Allison kehotti taannoin Men's Health -sivuston haastattelussa miettimään tilannetta, jossa sinulla olisi ripsi silmässäsi ja yrittäisit hieroa sitä pois. Tällöin vetäisit silmäluomea pois tieltä yrittäen hellävaroen saada sormenpään avulla ripsen pois.

– Niin pehmeästi sinun tulisi koskea naisen klitorista, kuului Allisonin vinkki.

3. Et koske häneen seksin jälkeen

Ongelma: "Ai hitsi, kun on kuuma", sanot ja kierähdät kauemmas kumppanistasi. Pian nukahdat. Ehkä tarjoat syliäsi minuutiksi, mutta siinä menee rajasi. Joko kumppaniasi ärsyttää silminnähden tai rutiini on jo niin tuttu, että siitä on turha edes sanoa sinulle, vaikka kuinka ärsyttäisikin.

Mitä tehdä asialle?  Jos et pidä seksin jälkeisestä koskettelusta, aloita pienin askelin. Ota jokin pieni fyysinen ele osaksi seksin jälkeisiä rutiineja. Hipsuttele hänen selkäänsä ja makaa hieman lähempänä kuin normaalisti. Selän rapsuttelun jälkeen voit siirtyä vielä läheisempiin eleisiin. Seksin jälkeinen halailu nimittäin lähentää. Toronto–Mississaugan yliopiston parin vuoden takaisen tutkimuksen mukaan onnistuneimmissa parisuhteissa syleily seksin jälkeen on tavallista. Suutelu, hyväily ja rakastava juttelu yhdynnän jälkeen ovat kaikki yhteydessä suurempaan tyytyväisyyteen sekä seksuaalisessa mielessä että parisuhteessa.

Morsen mukaan tapa, jolla lähestyt kumppaniani seksin jälkeen kertoo paljon siitä, miten suhtaudut parisuhteeseen ylipäätään.

4. Pelkäät tekeväsi jotain väärin, joten et kokeile mitään uutta

Ongelma: Olet kenties ajatellut uutta asentoa, josta luit tai kuulit kavereiltasi, mutta pelkäät, ettet osaa toteuttaa sitä oikein tai että erektiosi katoaa yrittäessäsi. Lähetyssaarnaaja ja seksi takaapäin ovat hyväksi havaittuja asentoja, joissa olet jumissa – harrastat samanlaista seksiä kerta toisensa perään.

Mitä tehdä asialle?  Morse muistuttaa, että seksi voi olla kiusallista, olethan alasti toisen ihmisen kanssa ja asetat itsesi alttiiksi tilanteessa, joka ei intiimimpi voisi olla. Noloja hetkiä tapahtuu, ja joskus asiat menevät toisin kuin toivoisit, mutta pienet mokat ovat parempia kuin se, ettet tee mitään. Morse menee takuuseen siitä, että intohimon kourissa tapahtuvat virheet ovat kumppanisi mielestä paljon seksikkäämpiä kuin tasapaksu rutiinisi.

5. Hänen nautintonsa tarkoittaa sinun onnistumistasi

Ongelma: Haluat, että seksikumppanisi saa orgasmin oman egosi vuoksi. Sinulle seksin tarkoitus on olla tyytyväinen omasta suorituksestasi. Niinpä kumppanisi tuntee paineita saada orgasmi, mikä puolestaan saattaa johtaa ikävimmillään siihen, että hän sortuu teeskentelyyn. Seksi ei ole hänelle enää nautinnollista ja koko parisuhteennekin kärsii, Morse varoittelee.

Mitä tehdä asialle?  Jos ajattelet liikaa omaa suoritustasi, et ymmärrä kysyä kumppaniltasi hänen toiveistaan, etkä opi oikeasti, miten tuottaa hänelle orgasmi. Morsen mukaan itsevarma mies kysyy ohjeita ja oppii näin, mitä kumppani haluaa.

6.  Et ole kysynyt, mistä hän pitää

Ongelma: Lähestyt jokaista naista samalla kaavalla olettaen, että jokainen saa orgasmin samalla tavalla. Et vaivaudu kysymään, mistä juuri senhetkinen seksikumppanisi pitää tai kuinka hän haluaa itseään kosketettavan.

Mitä tehdä asialle? "Jokainen nainen on erilainen, joten sinun tulisi lähestyä jokaista naista eri tavalla", Morse toteaa. Kun pääset tilanteeseen, jossa vaatteet vähenevät, on aika kysyä naiselta, mistä hän pitää. Hän saattaa äännellä tietyllä tavalla osoittaakseen, mistä pitää, mutta saattaa olla myös asioita, joita hän haluaisi sinun tekevän. Hän saattaisi kertoa nämä asiat sinullekin, jos vain vaivautuisit kysymään.

7. Seksikumppanisi ei päästä ääntäkään

Ongelma: Kun nainen nauttii, hän sanoo jotain, tai ääntelee jollain tavoin. Kaikki naiset eivät tietenkään ole sängyssä järjettömän äänekkäitä, mutta täysi hiljaisuus viittaa siihen, ettei hän nauti lainkaan tai koe tilannetta ääntelyn arvoisena. Jos itse huohotat hengästyneenä ja kehut, kuinka upeaa se oli, eikä hänellä ole mitään sanottavaa, tiedät, ettei hän nauttinut suorituksesta.

Mitä tehdä asialle?  Kerro hänelle, että kiihotut kuullessasi hänen kertovan, mistä pitää ja mitä hän haluaa. Jälkeenpäin jätä välistä kiusalliset "Piditkö siitä?" -keskustelut, ja kerro suoraan, mistä itse pidit erityisesti. Kysy sitten häneltä, tapahtuiko petipuuhien aikana hänen kannaltaan jotain erityisen nautittavaa, haluaisiko hän jotain enemmän tai mitä hän haluaisi tehtävän eri tavoin.

8. Hän ylinäyttelee

Ongelma: "Jos olet hädin tuskin koskenut häneen, ja hän esiintyy kuin pornotähti, voi olla, että hän näyttelee nautintoa enemmän kuin oikeasti kokee", Morse paljastaa.

Tutkimusten mukaan jopa 80 prosenttia naisista myöntää ääntelevänsä kiihkeästi, vaikka eivät olisikaan saamassa orgasmia.  Osittain ääntely johtuu siitä, että he haluavat parantaa kumppanin kokemusta, mutta myös siitä, että he kokevat epävarmuutta siitä, etteivät kykene saamaan orgasmia. Jos naisen ääntely ja sinun toimintasi eivät oikein kohtaa, jotain on pielessä.

Mitä tehdä asialle? Kerro hänelle, että kiihotut kuullessasi hänen nauttivan, mutta haluaisit myös tietää yksityiskohtaisemmin, mikä tuntuu hänestä hyvältä.

9. Et ota puheeksi ilmiselvää ongelmaa

Ongelma: Sinulla on ongelmia esimerkiksi erektion tai ennenaikaisen ejakulaation kanssa, mutta et koskaan puhu niistä.

Mitä tehdä asialle? Puhu hänelle. Kyllä hän huomaa, ettei erektiosi pysy kauaa tai että laukeat liian nopeasti tai ehkä et ollenkaan. Morsen mukaan naiset eivät ole huolissaan moisesta niin paljon kuin mies itse – eivät ainakaan ennen kuin mies itse jättää ilmiselvän ongelman täysin huomiotta. Kerro hänelle, että sinulle käy niin joskus, mutta se ei tarkoita, ettetkö haluaisi häntä tai ettetkö olisi huomannut ongelmaa. Kerro, että työstät sitä. Voit ottaa kumppanisi osaksi ratkaisua ja kertoa, mitkä asiat olisivat avuksi.

10. Kumppanisi kertoi, ettei saa aina orgasmia, joten huolehdit vain omasta orgasmistasi

Ongelma: Jokainen huolehtikoon omista orgasmeistaan? Oletat, että koska sinä tulit, hän tuli myös – tai sitten et ajattele asiaa lainkaan. Ehkä pitäisi kuitenkin ajatella?

"Jos et ole varma, saiko hän orgasmin, hän ei luultavasti saanut."

– seksuaaliterapeutti Emily Morse

Mitä tehdä asialle? Hyvä nyrkkisääntö on se, että nainen tulee ensin. Varmista, että hän on saanut nautintonsa ennen sinua. Sillä tavoin voit laueta rauhassa tietäen, että hänetkin on tyydytetty. Morsen mukaan monen miehen ongelma on se, että he kuvittelevat, että koska he ovat itse tyydytettyjä, eikä nainen esitä vastaväitteitä, on sallittua vain kierähtää kyljelleen ja käydä nukkumaan. "Jos et ole varma, saiko hän orgasmin, hän ei luultavasti saanut. Ja jos et ole koskaan uhrannut ajatustakaan hänen orgasmilleen, sinulla on isompia ongelmia", asiantuntija jyrähtää.

Vaikka olisitkin kysynyt kerran tai pari, tyydyttivätkö petipuuhat häntä ja hän olisi vastannut "kaikki hyvin" tai hän olisi maininnut, ettei saa orgasmia aina, se ei tarkoita, etteikö hän olisi ollut kiihottunut ja halunnut orgasmia, vaikka hän ei sitä yhdynnästä saanutkaan.

Varmista siis, että jos olet itse jo saanut orgasmisi, kokoat energiasi rippeet ja tyydytät hänet sormillasi, suullasi tai seksilelulla. Näin hän myös tietää, että hänen nautintonsa on sinulle tärkeää ja hän voi rentoutua yhdynnän aikana tietäen, että vaikka hän ei saisikaan orgasmia juuri sillä hetkellä, hän saa silti oman osansa myöhemmin.

***

Lue myös:

    Uusimmat