Oletko Apple fanboy vai Android-nörtti? Näin älypuhelin määrittelee imagosi

KOLUMNI Apple fanboy on maailmanlaajuinen termi Applen tuotteita käyttäville. Nimitys on jo niin tunnettu, että siitä ja sen merkityksestä on tehty omia verkkosivuja. Se, miten fanboy kullakin sivulla määritellään, riippuu toki siitä, onko sivuston ylläpitäjä itse fanboy vai Android-nörtti.

Android-käyttäjiä pidetään yleisemmin enemmän nörtteinä kuin Apple-käyttäjiä. Syy on selvä: Android-puhelimet mahdollistavat säätämisen aivan eri tasolla kuin iPhone. Erään selvityksen mukaan Apple-käyttäjät soittavat tekniseen tukeen useammin kuin kaikki pc-käyttäjät yhteensä. Se voi kertoa jotain käyttäjien tietoteknisestä osaamisesta.

Olen saanut kuulla paljon haukkuja siitä, että käytän iPhonea ja Mac-tietokonetta. Siitä huolimatta, että olen ollut lähes koko ikäni vannoutunut pc-käyttäjä.

Apple-laitteiden käyttö herättää paljon tunteita. Työni takia sain Apple Watchin testiin ensimmäisten suomalaisten joukossa. Voitte arvata, miten paljon tämä pahensi Apple fanboy -imagoani, joka siis ei ole missään nimessä ansaittu, käytänhän vain työnantajan omistamia laitteita.

Apple-laitteiden käyttö herättää paljon tunteita.

Olen kokeillut lähes kaikkia mobiilialustoja. Näistä olen henkilökohtaisesti pitänyt eniten Applen vaihtoehdosta. Kyse on ennen kaikkea tottumuksesta. Käytössäni on myös Android-puhelin, jotta voin seurata kehitystä sillä rintamalla.

Android- ja Apple-käyttäjät ovat tukkanuottasilla samaan tapaan kuin Playstation- ja Xbox-käyttäjät tai Audi- ja bemarikuskit. Brändit ovat ottaneet meistä valtaisan otteen. Puolustamme omia valintojamme fanaattisesti, vaikka kilpailevat tuotteet olisivat yhtä hyviä tai jopa parempia.

Valinnat määrittelevät sen, miten kulutamme. Vannoutunutta Apple-käyttäjää on vaikea houkutella Android-leiriin. Mersumies on aina mersumies, sanotaan.

Mersumies on aina mersumies, sanotaan.

Vannoutuneisuuden voi muuttaa uusi megatrendi, uusi Apple tai Nokia, joka keksii jotain yhtä mullistavaa kuin iPhone tai kommunikaattori aikanaan.

Näinä poliittisesti valveutuneina aikoina on hyvä muistuttaa vielä kerran: Annetaan kaikkien kukkien kukkia. Joskus se on avartava kokemus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja