Mainos

Oletko älykäs ja hyvä ihminen? Tässä asian 10 haittapuolta

Storypick.com listasi ongelmat, jotka vaanivat kilttinä ja älykkäänä tunnettua ihmistä.

1. Saatat sairastua

On mahdollista, että hyvin älykkäät, luovat ja herkät ihmiset sairastuvat joihinkin sairauksiin helpommin. Esimerkiksi taiteilija Vincent Van Gogh, kirjailija Ernest Hemingway ja taiteilija Jackson Pollock kärsivät mielen sairauksista.

2. Kateellisia on kaikkialla

Ylivertainen luovuus on lähipiirisi ihailun kohde. Muut sen sijaan voivat kadehtia sinua ja lahjojasi. Heistä voi tuntua epäreilulta, että ”saat kaiken niin helposti”.

3. Voimakasta tahtoasi karsastetaan

Voimakastahtoisuutta ei yleensä odoteta herkiltä ihmisiltä. Heidänhän pitäisi olla kilttejä Ja ymmärtäväisiä! Kun opit sanomaan ”ei”, tuttaviesi lukumäärä voi pudota; he eivät kestä sitä, ettet yhtäkkiä olekaan kiltti ja myötämielinen.

4. Sinulta odotetaan iloisuutta

Hyvien ja älykkäiden ihmisten oletetaan olevan mukavia koko ajan. Koska olet muiden määritelmän mukaan "hyvä", olet luonnollisesti optimisti etkä koskaan suutu tai harmistu. Kun suutut, se on ihmettelyn aihe: miksi olet noin hapan? Toisinaan tuntuu, ettet saisi tuntea muita tunteita kuin iloa.

5. Älykkö ei epäonnistu

Jos tieto tarttuu päähäsi helposti, muut alkavat olettaa sen olevan itsestäänselvyys. Sinä opit ja tiedät kaiken! Sinä saat kokeesta kympin! Sinä valmistut ajallasi, ja haluat varmasti ylennyksen siinä firmassasi, sinähän olet älykäs ja ymmärrät työasioita niin hyvin…

6. Ahdistus

Hyvin älykkäät ja herkät ihmiset aistivat myös muiden tunnetiloja. Jos joku suutahtaa, pohdit heti, miten voisit korjata tilanteen tai auttaa häntä. Samalla unohdat omat tarpeesi. Toisinaan koet suurta ahdistusta asioista, jotka eivät oikeastaan ole sinun syytäsi.

7. Älyllistät kaiken

Osaat ajatella jokaisen tilanteen kaikkien osapuolten kannalta. Tämä johtaa siihen, että älyllistät kaiken. Et esimerkiksi voi suuttua mistään, koska yliempatioissasi ymmärrät tilanteen jokaista osapuolta. Samalla tajuat, että suuttuminen olisi inhimillistä, joskus jopa suotavaa.

8. Kukaan ei pidä kaikkitietävästä

Koulussa lakkasit viittaamasta, koska sinua haukuttiin open lellikiksi. Työpaikallakin tunnut tietävän monet asiat – ja sekös syö työtovereitasi.

9. Sinulle ei tarjota apua

Sinähän tiedät ja osaat kaiken, et varmaan kaipaa apua. Koskaan.

10. Sinäkin olet vihainen!

Koska olet kiva ja viisas, muut olettavat, että osaat aina ilmaista itseäsi asiallisesti. Eiväthän älykkäät ihmiset huuda ja riehu! Eivät he hauku muita! Silti sinun tekisi joskus mieli rääkäistä. Edes vähän.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.