Oletko aloittanut vuoden tiukalla dieetillä? Vähempikin riittää

Uusi vuosi saa monen tarkkailemaan puntarin lukemia ja syömisiään. Tiukat säännöt ja ruokarajoitteet eivät välttämättä edistä hyvinvointiasi. Keholle ja mielelle voi olla hyväksi aloittaa tervellisempi elämä vähän rennommin.

Juo vettä

Paljon vettä. Lisää lasiin sitruunaa aamuisin. Mausta vaihtelun vuoksi vesi kurkulla, erilaisilla yrteillä tai pakastemarjoilla päivän mittaan. Vesi pitää nälän tunnetta loitolla ja auttaa turvotukseen.

Panosta aamupalaan

Pannareilla ja pekonilla saa herkutella, mutta ei joka päivä. Nappaa sen sijaan aamulla jääkaapista kulhoon kreikkalaista jogurttia. Sirottele päälle siemeniä ja pilko joukkoon tuoreita hedelmiä. Greipin tai veriappelsiinin puolikas antaa voimaa heti aamusta.

Liiku

Ei haittaa, ettet ehdi aamukiireiden keskellä salille. Tee muutama kyykky hammaspesun yhteydessä, tai herättele kroppaasi ennen aamukahvia muutamalla haarahypyllä. Pienikin energialataus heti aamusta kantaa pitkälle päivään.

Syö kevyt lounas ja päivällinen

Vältä iltapäivän ruokakooma vaihtamalla rasvaiset ranskalaiset ja lehtipihvit ruokaisaan salaattilounaaseen. Illalliseksi maistuu kana tai kala keitettyjen kasvisten kanssa. Kun muistat nauttia ruokailujen välissä kevyitä välipaloja, kuten omenaa, ei nälkä kasva ylitsepääsemättömäksi.

Pienetkin muutokset elämäntavoissa voivat tehdä isoja muutoksia olotilaasi. Koita vaikka!

Lähde: BlackDoctor

***

Lue myös:

    Uusimmat