Mainos

7 pientä asiaa, jotka auttavat kohti kesäkuntoa – nappaa nämä vinkit osaksi arkeasi!

Lupasitko päästä ensi kesäksi rantakuntoon? Jos laihdutuskuuri tuntuu takkuavan jo nyt, ota käyttöön seuraavat, laihdutustavoitteissaan onnistuneiden vinkit matkalla kohti hoikempaa arkea.

Laihdutuspäätöksen ei aina tarvitse tarkoittaa suuria, koko arjen mullistavia muutoksia. Näillä pienillä vinkeillä laihduttaminen käy lähes kuin itsestään! 

1. Aseta pieniä tavoitteita

Kumpi seuraavista tavoitteista tuntuu realistisemmalta: Laihdutan kolmekymmentä kiloa vai kävelen läheisen mäen ylös puolessa minuutissa? Aivan. Vaikka lopullisena tavoitteenasi olisikin suuri painonpudotus, liikkeelle kannattaa lähteä pienin askelin. Pienet konkreettiset välitavoitteet motivoivat jatkamaan kaukaisia päämääriä paremmin. 

2. Laita kehosi liikkeelle

Ei ole mikään salaisuus, että liikkuminen auttaa sinua pääsemään paremmin tavoitteeseesi. Kannattaa kuitenkin tiedostaa, että liikkumisen ei tarvitse tarkoittaa pelkkää kuntosalilla huhkimista. Jo pelkkä kävely tai siivoaminen laittaa aineenvaihduntasi liikkeelle ja tehostaa laihtumista.  

Tämä työpistejumppa laittaa kehosi liikkeelle kesken työpäivän.


3. Lisää ruokavalioosi kasviksia

Kasvisten lisääminen jokaiseen ateriaan on pieni muutos, mutta sillä on sitäkin suuremmat vaikutukset. Kasvikset vähentävät annostesi kalorimäärää ja pitävät vatsasi täytenä samalla, kun ne parantavat kokonaisvaltaisesti terveyttäsi. Vaikka kasvikset eivät olisikaan ennen kuuluneet ruokavalioosi, niitä kannattaa kokeilla rohkeasti. Saatat jopa huomata pitäväsi parsakaalista.

4. Tarkkaile annoskokoja

Ruoan määrällä on valtava merkitys laihdutustavoitteesi onnistumisen kannalta. Tarkkaile annoskokojasi, täytä lautanen ensiksi puoliksi kasviksilla ja sitten vasta pääruoalla. Käytä ruokailuun aikaa, pureskele ruoka kunnolla ja laske aterimet alas joka suupalan välillä. Muista kuitenkin syödä kunnolla, sillä totaalikieltäytyminen kostautuu helposti myöhemmin.

Katso Hanna Partasen vinkit järkevän annoskoon valintaan.

1:29

5. Liiku monipuolisesti

Juoksua vai kuntosalitreeniä? Jos haluat päästä nopeasti tavoitteeseesi, älä valitse, vaan harrasta näitä molempia. Muutama lihaskuntotreeni viikossa vahvistaa lihaksia ja auttaa näin ollen kehoasi polttamaan tehokkaammin rasvaa ja kaloreita. Aerobinen treeni ylläpitää puolestaan peruskuntoasi, kuluttaa kaloreita ja laittaa aineenvaihduntasi hyrräämään. 

6. Älä juo kilokaloreita

Jos tavoitteenasi on laihtua, sokeriset juomat ja alkoholi kannattaa jättää ruokavaliosta välittömästi.

Vaihtamalla sokerisen juoman veteen säästät helposti sadasta jopa kolmeensataan kaloria. Säästyneiden kaloreiden lisäksi alkoholista luopuminen parantaa myös terveyttäsi ja vähentää riskiä sairastua erilaisiin syöpiin. Sokerista luopuminen parantaa kaiken lisäksi myös makuaistiasi. Mitä vielä odotat? 

7. Valitse järkevämpiä välipaloja

Monet laihdutustavoitteessaan onnistuneet eivät ole luopuneet välipaloista, he ovat vain valinneet ne järkevämmin.

Vaihda sokeriset ja rasvaiset herkut proteiinia ja hyviä rasvoja sisältäviin ruokiin, jotka auttavat sinua tekemään järkeviä valintoja seuraavalla aterialla. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi marjoilla höystetty rahka, pähkinät tai täysjyväleipä kinkulla tai kananmunalla.

Lähde: Popsugar 

***

0:57

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.