Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Ole tarkkana ruokakaupan lihaosastolla – Kari Aihinen paljastaa, mistä tunnistaa herkullisimmat tuotteet: "Saa parhaimmat maut irti"

Kari Aihinen suosii pääsiäispöydässä pitkään haudutettuja lihoja.
Kari Aihinen suosii pääsiäispöydässä pitkään haudutettuja lihoja.MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 17.04.2019 17:10
Toimittajan kuva

Ida-Annika Niva

ida-annika.niva@mtv.fi

Kaappaus keittiössä -ohjelmasta tuttu Kari Aihinen antaa vinkit pääsiäisaterialle.

Huippukokki Kari Aihinen suosittelee valitsemaan pääsiäisaterialle ruhonosia, jotka vaativat pitkää haudutusaikaa. Nämä ruhonosat ovat usein myös ruokakauppojen lihaosastojen tuotteiden halvimmasta päästä.

– Suosin aina pitkään haudutettuja ja edullisempia lihoja, kuten lapaa, potkaa ja niskaa. Niistä saa parhaimmat maut irti. Pääsiäisen pitäisi kuitenkin olla rauhoittumisen aikaa, hän toteaa.

Aihinen antoi MTV Uutisille vinkkejä herkullisen pääsiäisaterian valmistukseen. Aihisen ohjeella valmistuu herkullinen karitsa, joka saa lisukkeekseen ohraa, varhaiskaalia ja baba ganoush -jogurttia. 

LUE MYÖS: Muista tämä, kun valmistat pastaa – keittiömestari Kari Aihinen: ”Tilanne on vähän sama, kuin ei lisäisi karjalanpaistiin laakerinlehteä”

Haku Kaappaus keittiössä -ohjelman uudelle tuotantokaudelle on nyt auki. Hae mukaan ohjelmaan tästä.

Mausteista karitsaa, varhaiskaalia, ohraa ja baba ganoush -jogurttia

karitsa COLOURBOX17199396

4 annosta

valmistusaika 1 h + lihan kypsyminen noin 10 h

Mausteinen karitsa:

4 karitsanpotkaa (tai 4-6 niskapalaa tai 1 kg karitsanlapaa tai kaikkia sekaisin yhteensä noin 1 kg)

Mausteseos: 

2 rkl korianterijauhetta
2 rkl juustokuminaa
1 rkl kuminaa
2 rkl paprikajauhetta
2 rkl ruokosokeria
2 rkl merisuolaa

Haudutusliemi:
2 sipulia
3 tomaattia
4 valkosipulia
1½ l vettä
½ l tomaattimehua
¼ ruukkua timjamia
1 laakerinlehti
suolaa

Varhaiskaali-ohralisäke:

1 pieni varhaiskaali
rypsiöljyä
4 dl ohrahelmiä (esimerkiksi Torinon täysjyväohraa)
1 l vettä
1 granaattiomena
½ dl tuoretta minttua
½ dl tuoretta korianteria

Vinegretti kaali-ohralle:

2 dl rypsiöljyä
2–3 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria

Baba ganoush -jogurtti

2 munakoisoa (+ suolaa)
1 valkosipulinkynsi
rypsiöljyä?
1 rkl tahini-tahnaa
1 tl sitruunamehua
suolaa
sokeria
2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia 

Sekoita lihan mausteseoksen ainekset yhteen. Hiero maustesekoitus lihan pintaan. Anna maustua noin 2 tuntia.

Kuori ja paloittele sipulit, pilko tomaatit. Laita ne veden, tomaattimehun, timjamin, laakerinlehden ja suolan kanssa kattilaan ja kiehauta.

Lämmitä uuni 85 asteeseen. Laita maustettu liha erilliseen haudutusastiaan ja kaada päälle kuuma liemi. Laita astia liemineen noin uuniin ja hauduta yön yli (8–10 tuntia) tai siihen asti, kunnes liha on mureaa.

Tee baba ganoush -kastike. Leikkaa munakoisot puoliksi pituussuunnassa. Ripottele leikkuupinnoille kevyesti suolaa ja anna munakoisojen ”itkeä” nestettä pois 20 minuuttia. Kuivaa neste pois talouspaperilla. 

Laita munakoisot uunivuokaan leivinpaperin päälle ja paahda niitä 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. 

Kaavi pehmeä munakoison sisus irti kuoresta. Kuori ja hienonna valkosipuli. Paista munakoison sisusta ja valkosipulia kattilassa tilkassa rypsiöljyä. Kun munakoison rakenne alkaa hajota, lisää tahinia ja sitruunamehua ja mausta suolalla. Maista seosta: lisää tarvittaessa ripaus sokeria munakoisotahnaan pehmentääksesi sitruunan happoa. Jäähdytä tahna ja sekoita jogurtin joukkoon. 

Tee varhaiskaali-ohralisäke. Keitä ohrahelmiä suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Valuta vesi pois. Pidä lämpimässä. Leikkaa kaali isohkoiksi suupaloiksi. Paista leikattu kaali rypsiöljyssä nopeasti kauniin paahtuneeksi. Erottele siemenet granaattiomenasta. Pilko minttu ja korianteri rouheasti veitsellä.

Mittaa vinegretin ainekset pieneen kulhoon, sekoita rivakasti. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Yhdistä kaikki kaali-ohralisäkkeen ainekset kulhossa lämpimäksi lisäkkeeksi ja mausta vinegretillä.

Tarjoa mausteinen karitsa kaali-ohralisäkkeen ja baba ganoush -jogurtin kera. 

Lisää aiheesta:

Kari Aihinen kertoo ykkösvinkkinsä ruuanlaittoon – nappaa Kaappaus keittiössä -jakson reseptit talteenKari Aihisen vinkit maukkaaseen makkarakeittoon – nappaa talteen Kaappaus keittiössä -jakson reseptitNäitä reseptejä kokkaa koko perhe – nappaa Kaappaus keittiössä -vinkit talteen!Huippukokki Kari Aihiselta superherkulliset kasvisruokavinkit pääsiäispöytään – näitä kannattaa kokeilla!Nappaa helppo arkiruokavinkki – Kaappaus keittiössä -ohjelmassa kokataan kevätkaalia yllättävällä tavallaJosen libanonilaiset mezet
Kari AihinenKaappaus keittiössäTV-ohjelmat

Tuoreimmat aiheesta

Kari Aihinen
  • 31.5.16:39
    Päättäjäiset

    Näin suomalaisjulkkikset juhlistavat jälkeläisiään kevätjuhlapäivänä: "Nenäliinoja meni aamulla yksi jos toinenkin"

  • 11.2.19:10
    Seurapiirit

    Kape Aihinen loukkaantui – sai osuman silmään: "Kävi valtava tuuri"

  • 17.10.202407:45
    Arkiruoka

    Salainen ainesosa ylivoimaiseen nakkikeittoon – joko kokeilit?

  • 03.06.202415:09
    Ravintolat

    Kari Aihinen kokee tulleensa väärinymmärretyksi: "Minä en syrji ketään!"

  • 26.05.202413:30
    Joonas Nordman Show

    Pekka Pouta roastaa Kape Aihista tämän nimestä: "Kuulostaa ihan taudinkuvalta"