Muista tämä, kun valmistat pastaa – keittiömestari Kari Aihinen: ”Tilanne on vähän sama, kuin ei lisäisi karjalanpaistiin laakerinlehteä”

Currylla maustettu savukalapasta 7:55 Currylla maustettu savukalapasta
Videolta voit poimia Aihisen savukalapastan reseptin.

Keittiömestari Kari Aihisen mukaan parmesaaniraaste on ehdoton osa jokaista pasta-ateriaa. 

Pasta on helppoa ja maukasta arkiruokaa, jonka kanssa ei kannata lähteä kikkailemaan. Yksinkertaisista raaka-aineista syntyy usein se maukkain ateria. Keittiömestari Kari Aihisen mukaan yksi raaka-aine on pasta-annoksia valmistettaessa kuitenkin aivan ehdoton.

−Tuoreena annoksen päälle raastettu Parmesan Reggiano -juusto on ehdoton jokaisessa pasta-ateriassa. Mikään muu juustolaatu ei missään nimessä käy! Ateria on tehty väärin, jos juusto on jotain muuta kuin Parmesan Reggianoa, Aihinen toteaa.

– Jos parmesan jää pastan päältä pois, on tilanne vähän sama kuin ei lisäisi karjalanpaistiin laakerinlehteä.

Pastaa ja parmesaania – muuta ei sitten tarvitakaan

Arkiruokailua helpottamaan kannattaakin kaapissa pitää aina pastaa ja parmesaania. Aihisen mukaan näistä loihtii hetkessä maistuvan aterian koko perheelle. 

– Maistuvan annoksen saa valmistettua yksinkertaisesti pastan, voin ja aidon parmesanin voimalla, Aihinen toteaa.

Poimi tästä talteen herkullisen voi-parmesaanipastan resepti

Lähde: Neste

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.