Muista tämä, kun valmistat pastaa – keittiömestari Kari Aihinen: ”Tilanne on vähän sama, kuin ei lisäisi karjalanpaistiin laakerinlehteä”
Keittiömestari Kari Aihisen mukaan parmesaaniraaste on ehdoton osa jokaista pasta-ateriaa.
Pasta on helppoa ja maukasta arkiruokaa, jonka kanssa ei kannata lähteä kikkailemaan. Yksinkertaisista raaka-aineista syntyy usein se maukkain ateria. Keittiömestari Kari Aihisen mukaan yksi raaka-aine on pasta-annoksia valmistettaessa kuitenkin aivan ehdoton.
−Tuoreena annoksen päälle raastettu Parmesan Reggiano -juusto on ehdoton jokaisessa pasta-ateriassa. Mikään muu juustolaatu ei missään nimessä käy! Ateria on tehty väärin, jos juusto on jotain muuta kuin Parmesan Reggianoa, Aihinen toteaa.
– Jos parmesan jää pastan päältä pois, on tilanne vähän sama kuin ei lisäisi karjalanpaistiin laakerinlehteä.
Pastaa ja parmesaania – muuta ei sitten tarvitakaan
Arkiruokailua helpottamaan kannattaakin kaapissa pitää aina pastaa ja parmesaania. Aihisen mukaan näistä loihtii hetkessä maistuvan aterian koko perheelle.
– Maistuvan annoksen saa valmistettua yksinkertaisesti pastan, voin ja aidon parmesanin voimalla, Aihinen toteaa.
Poimi tästä talteen herkullisen voi-parmesaanipastan resepti.
Lähde: Neste
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa