7:54

Muista tämä, kun valmistat pastaa – keittiömestari Kari Aihinen: ”Tilanne on vähän sama, kuin ei lisäisi karjalanpaistiin laakerinlehteä”

Videolta voit poimia Aihisen savukalapastan reseptin.

Keittiömestari Kari Aihisen mukaan parmesaaniraaste on ehdoton osa jokaista pasta-ateriaa. 

Pasta on helppoa ja maukasta arkiruokaa, jonka kanssa ei kannata lähteä kikkailemaan. Yksinkertaisista raaka-aineista syntyy usein se maukkain ateria. Keittiömestari Kari Aihisen mukaan yksi raaka-aine on pasta-annoksia valmistettaessa kuitenkin aivan ehdoton.

−Tuoreena annoksen päälle raastettu Parmesan Reggiano -juusto on ehdoton jokaisessa pasta-ateriassa. Mikään muu juustolaatu ei missään nimessä käy! Ateria on tehty väärin, jos juusto on jotain muuta kuin Parmesan Reggianoa, Aihinen toteaa.

– Jos parmesan jää pastan päältä pois, on tilanne vähän sama kuin ei lisäisi karjalanpaistiin laakerinlehteä.

Pastaa ja parmesaania – muuta ei sitten tarvitakaan

Arkiruokailua helpottamaan kannattaakin kaapissa pitää aina pastaa ja parmesaania. Aihisen mukaan näistä loihtii hetkessä maistuvan aterian koko perheelle. 

– Maistuvan annoksen saa valmistettua yksinkertaisesti pastan, voin ja aidon parmesanin voimalla, Aihinen toteaa.

Poimi tästä talteen herkullisen voi-parmesaanipastan resepti

Lähde: Neste

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja