Hector jakoi MTV:lle rakkaimman muistonsa Pave Maijasesta: "Maaseudulla hän muuttui siksi, mikä hän oikeasti oli"

3:56
Näin Hector muistelee liikuttavassa haastattelussa Pave Maijasta.

Muusikko Pave Maijanen on menehtynyt 70-vuotiaana.

Pave Maijasen ja Hectorin ammatillisen suhteen tunnetuin taipale on eittämättä Mestarit areenalla -kiertue.

Kysyttäessä Hectorin tärkeintä muistoa Pave Maijasesta, hän kuitenkin nosti MTV Uutisten haastattelussa esille yksityisen hetken. Hector vietti paljon aikaa Pave Maijasen ja hänen Liisa-vaimonsa kanssa Pohjois-Karjalan Kesälahdessa. Avioparin kesäpaikka sijaitsi vanhassa koulussa.

– Rakkain muistoni on se kun tehtiin Paven kanssa yhdessä töitä. Se oli omituista, elämässäni ainutlaatuista aikaa, joka siellä vietettiin aivan ihanissa maisemissa. Saunottiin ja tutustuin Paven sikäläisiin naapureihin, emäntiin ja isäntiin. Sain kokea monikulttuurisen kokemuksen, koska Pave muuttui maaseudulla siksi mikä hän oikeasti oli, Hector kertoi MTV Uutisille.

– Pave teki omaa levyään ja minä tein omia biisejäni. Me vähän risteytettiin toimintaa. Minä tein välillä Pavelle tekstejä ja toisaalta minä katselin ympäristöä sillä silmällä, että voin tehdä täälä omia juttujani samaan aikaan.

Kaupungissa Pave Maijanen ja Hector puolestaan puhuivat "meidän kieltä, muusikoiden kieltä".

"Tajusimme toistemme huumoria"

Pave Maijasta Hector kuvailee "luotettavaksi, hiljaiseksi humoristiksi"

– Meidän ystävyydessä keskeinen juttu oli se, että tajusimme toistemme huumoria. Kyseenalaistimme asioita, jotka musiikillisessa ympäristössä ja yhteiskunnassa tuntuivat naurettavilta.

Hector ja Maijanen tutustuivat toisiinsa paremmin vuoden 1999 Mestarit areenalla -kiertueella. Heidän lisäksi yhtyeessä soittivat Kirka ja Pepe Willberg, joka hänkin muisteli MTV Uutisille tänään Pave Maijasta.

– Siitä seurasi se, että olemme tehneet hyvin paljon yhteistyötä. Olemme soittaneet samassa bändissä, Pave tuotti monta minun levyäni ja hän oli myös minun bestman. Paljon oli sellaista yhteistä, mikä ei liittynyt musiikin tekemiseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja