Mainos

Oikeusministeri tyrmää rautatieliikenteen kilpailuttamisen

Oikeusministeri Johannes Koskinen ei lämpene esityksille rautatieliikenteen kilpailuttamisesta.

Koskinen ennustaa, että liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasin vaatimus kilpailusta tyssää jo hallitustasolla. Kokemäellä tänään puhunut Koskinen muistutti hallituksen linjauksesta, jonka mukaan kilpailua rautateiden henkilöliikenteessä ei avata enempää kuin EU-määräykset edellyttävät. Tätä linjausta ei hänen mielestään ole mitään tarvetta muuttaa.

-Tiedossa on, että EU:n puolella pyrkimykset ratakilpailun avaamiseen erityisesti tavaraliikenteessä voimistuvat. Myös julkisesti tuettuun liikenteeseen niin teillä, vesillä kuin kiskoillakin kohdistuu vaatimuksia kilpailunäkökohdista. Tähän keskusteluun Suomen pitää myös aktiivisesti vaikuttaa, Koskinen sanoo. Hänen mielestään junaturvallisuus, henkilöstön aseman turvaaminen ja taloudelliset syyt puoltavat Suomen oloissa ratakilpailun torjumista. Kilpailu vaarantaisi myös alueellisesti kattavan liikenneverkoston ylläpitämisen.

-Miten estetään ns. kermankuorinta eli se, että parhaat rataosat annetaan yksityisten liikennöitäviksi voitolla samalla kun hiljaisemmat osuudet jäävät hoidettaviksi valtion rahoilla, Koskinen kysyy.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.