Mainos

Oikeuskansleri: Virkamiehet toimivat oikein osinkoverouudistuksessa

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka ei löytänyt huomautettavaa valtiovarainministeriön virkamiesten toimista liittyen osinkoverouudistuksen valmisteluun kehysriihen yhteydessä. Jonkka antoi ratkaisunsa asiassa tänään.

Hallituksen kehysriihen osinkoveropäätöksistä nousi kohu maaliskuussa, kun kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas.) kertoi, että oli saanut vajavaisia tietoja siitä, kuinka suurta joukkoa osakkeenomistajia verohuojennukset koskevat.

Jonkan mukaan saadun selvityksen perusteella ei ole viitteitä siitä, että valtiovarainministeriön virkamiehet olisivat pimittäneet tietoa.

– Valtiovarainministeriön virkamiehet olivat todenneet, ettei valmiita laskelmia osingonsaajien jakaumasta ollut käytettävissä ja ettei niitä ollut kyseisessä aikataulussa mahdollista poliittista päätöksentekoa varten tuottaa, Jonkan päätöksessä todetaan.

Jonkan mukaan on kuitenkin tärkeää, että tulevassa hallituksen esityksessä vaikutukset arvioidaan.

– Osingonsaajien määristä esitetty ensivaiheen arvio on jälkikäteen tarkasteltuna osoittautunut kritiikille alttiiksi. Kiinnitän huomiota erityisesti siihen, että eduskunnalle myöhemmin annettavassa hallituksen esityksessä esityksen vaikutukset on huolellisesti arvioitava, Jonkka kirjoittaa.

Jonkka otti kantaa vain yksittäiseen kanteluun, koska kehyspäätösten valmistelua ja annettujen tietojen riittävyyttä ovat tutkineet myös valtiontalouden tarkastusvirasto ja eduskunnan tarkastusvaliokunta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.