Mainos

Oikeus: Maija-Liisa Lahtinen voi puhua sairaalasta

Helsingin käräjäoikeuden mukaan Maija-Liisa Lahtista voidaan kuulla Diakonissalaitoksen sairaalahuoneesta. .

Lahtista kuultiin oikeudessa toissapäivänä ja hän sai kesken kuulemisen sairaskohtauksen. Lääkärintodistuksen mukaan Lahtisen aivoinfarkti estää saapumisen käräjäoikeuteen. Lahtinen on kuitenkin valmis vastaamaan kysymyksiin puhelimitse sairaalasta.

Oikeuden mukaan puhelinkuuleminen on tarpeen, jotta oikeudenmukainen oikeudenkäynti voi toteutua. - Puhelinkuulemisessa on ongelmia välittömyyden suhteen, mutta parempi, että edes se toteutuu, käräjäoikeuden puheenjohtaja Mauri Suo perusteli.

- Kuulemisen jälkeen voidaan pohtia onko ylimääräinen päivä Lahtisen kuulemiseksi oikeussalissa tarpeen.

Diakonissalaitoksella on terveydenjoitaja, joka seuraa hänen terveydentilaansa. - Jos syke tai verenpaine nousevat ja hän kiihtyy, siihen liittyy suuria terveydellisiä riskejä. Silloin kuuleminen on keskeytettävä, Lahtisen avustaja Petteri Kavonius totesi..

Lahtinen on asianomistajana jutussa, jossa Tampereen entistä kaupunginjohtajaa Pekka Paavolaa epäillään perättömästä lausumasta tuomioistuimessa.

Lahtinen on aiemmin tuomittu vankeustuomioon, jota hän on pakoillut ulkomailla. Lahtinen on Suomessa immuniteetin turvin asianomistajana, eikä häntä voida passittaa suorittamaan tuomiotaan. Paavolan epäilty rikos liittyy juttuun, jossa Lahtinen tuomittiin.

Eri kantoja puhelinkuulemiseen

Käräjäoikeus pohti puhelinkuulustelun tai lykkäämisen mahdollisuutta.

Käräjäoikeuden puheenjohtajan Mauri Suon mukaan Lahtisen kuulemisen osalta jäi epätasapaino, kun puolustus tai syyttäjä eivät päässeet vastakuulustelemaan Lahtista.

- Jotenkin vastakuulustelun puuttuminen on korjattava, puheenjohtaja totesi.

Syyttäjä Jouni Peräinen ilmoitti, ettei hänellä ole kysymyksiä.

Paavolan puolustus ilmoitti, ettei Lahtisen avustajan Kari Uotin läsnäolo sairaalassa Lahtisen luona ole suotavaa. Asianajaja Ilkka Miettisen mukaan paikalla voi olla vain lääkäri. Puolustus epäili, että sairaus yltyy kun mennään vaikeisiin kysymyksiin.

Konkurssipesän mukaan lykkäys olisi parempi vaihtoehto.Tätä vaihtoehtoa kannatti myös Jeppe Lahtisen avustaja.

Lisää aiheesta:

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja