Mainos

Oikeus hylkäsi koripallovalmentajan syytteen hyväksikäytöstä

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt syytteen, jonka mukaan kolmekymppinen koripallovalmentaja käytti seksuaalisesti hyväkseen 16-vuotiasta valmennettavaansa.

Valmentaja ja tyttö tutustuivat toisiinsa koripalloilun kautta ja internetissä keskustellessa. He tapailivat kahden kuukauden ajan valmentajan asunnossa ja harrastivat seksiä yhdessä tuumin lukuisia kertoja.

Oikeuden mukaan osapuolet olivat suuresta ikäerosta huolimatta tasavertaisessa tilanteessa. Tyttö olisi voinut estää tapahtumat, jos olisi halunnut.

Oikeus tosin katsoo, että ikäero ja valmennussuhde loivat valmentajan ja tytön välille riippuvuussuhteen, jossa valmentaja oli hallitsevampi osapuoli. Riippuvuussuhteen hyväksikäytön pitäisi kuitenkin olla törkeää, jotta siitä voitaisiin rangaista.

Tuomari ja kolme lautamiestä tekivät päätöksen yksimielisesti. Tapaus käsiteltiin suljetuin ovin, mutta oikeus antoi siitä julkisen selosteen.

Syyttäjä vaati valmentajalle ehdollista vankeutta.

Helsinkiläismies työskenteli vuosia muun muassa naisten juniorikoripallovalmentajana. Hän valmensi myös tyttöjen maajoukkueessa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.