Mainos

Oikeus: Hiv-mies tartutti tietoisesti

Käräjäoikeuden mukaan rovaniemeläinen 25-vuotias Aki Hakkarainen on tartuttanut hi-viruksen tietoisesti viiteen naiseen. Lisäksi hän oli taudistaan huolimatta suojaamattomassa sukupuoliyhteydessä 14 muun naisen kanssa siitä. He eivät kuitenkaan saaneet tartuntaa.

Tänään antamassaan välituomiossa Rovaniemen käräjäoikeus erittelee vasta teot, joihin mies on syyllistynyt. Rangaistuksen pituus samoin kuin korvaukset määritellään mielentilatutkimuksen jälkeen. Syyttäjä haluaa miehelle vähintään 12 vuotta vankeutta.

Asianomistajina jutussa on kaikkiaan 21 naista. Heistä kahden kertomuksen tueksi ei löytynyt tarpeeksi näyttöä. Valtaosan teoista syytetty oli myöntänyt jo aiemmin.

Uhrit vaativat syytetyltä miltei 500 000 euron korvauksia. Avustajien ja asianajajien palkkiot nousevat lähes 50000 euroon.

Syytetty itse sai tartunnan Thaimaassa 16-vuotiaana 1990-luvun loppupuolella. Hänet tuomittiin ehdolliseen vankeuteen taudin levittämisyrityksestä jo vuonna 2005.

Hi-viruksen tahallinen tartuttaminen luokitellaan nykyisin törkeäksi pahoinpitelyksi ja tartuttamisen yritys törkeän pahoinpitelyn yritykseksi.

Oikeuden mukaan mies on syytä pitää edelleen vangittuna, koska muutoin hän saattaisi jatkaa rikollista toimintaansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.