Ohjeet banaanivarjostuksen tekoon

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia neuvoo muun muassa, kuinka banaanivarjostus tehdään, miten couperosaihoa tulee hoitaa ja kuinka valokynää käytetään.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Tumma huulipuna vaalealle

Hei! Nivealle on tullut aivan ihana uusi huulipunasarja. Mitä sävyjä suosittelet tämmöiselle kalpealle punertavalle iholle (silmät ja hiukset ovat tummat)? Voisiko minulle sopia jokin tummemmista sävyistä vaikka olenkin kovin valkoinen iholtani? Huulenikaan eivät kyllä ole sieltä täyteläisimmästä päästä. Silti kiinnostaisi jokin vahvempikin sävy, kun huulipunat ovat niin herkullisia tänä syksynä.

Riian vastaus:

Heippa! Colour Passion by Chantal Thomass huulipunakokoelma on todellakin ihana! Testaa vaaleammaksi sävyksi ihanaa nudepunaa 81 Beige Plaisir ja tummaksi punaksi viininpunaista väriä 85 Chocolate Equis.

Vaihda punaa fiiliksen ja päivän outfitin mukaan - syksyn meikkiin molemmat punat sopivat loistavasti!

Couperosaihon hoito-ohjeet

Olen jo 57-vuotias ja minulla on couperosatyyppinen iho-ongelma. Aamuisin laitan kosteusvoiteen hyvissä ajoin ennen kuin levitän meikkivoiteen. Siitä huolimatta verisuonet pullahtavat jo muutaman tunnin kuluttua näkösälle. En tupakoi, en juo, enkä sauno, syön mielestäni terveellisesti ja liikun kyllä aika paljon. Eli elämäntavatkin ovat suhteellisen kunnolliset. Mikä avuksi?

Riian vastaus:

Couperosaiho on haasteellinen meikata ja terveelliset elämäntavat toki auttavat, mutta eivät ikävä kyllä poista ongelmaa. Käytä herkälle iholle tarkoitettuja ihonhoitotuotteita, puhdistuksesta kosteutusvoiteisiin aina aamuin illoin. Ne tasoittavat ihon punotusta ja rauhoittavat ihoa.

Meikkivoiteen lisäksi suosittelen sinulle punaisen neutraloija peiteväriä. Voit levittää sen joko meikkivoiteen alle tai päälle. Taputtele tuote kevyesti couperosa-alueille ja puuteroi huolella. Kannattaa kokeilla - uskon että saat avun meikkipulmaasi.

Luomivärit syksyyn

Minulla on melko tummanruskeat ja isot silmät. Haluaisin tietää, mitkä luomivärit sopisivat syksyyn/talveen?

Riian vastaus:

Syksyn ihania muotivärejä ovat mantelinruskeat, kanervan ja luumun sävyt sekä tummansininen ja kullanvaaleat vivahteet.

Testaa Nivean uutta Creative Eyes Mono by Chantal Thomass -kokoelman luomiväriä 29 Amour de Violette ja yhdistä siihen Creative Eyes Trio -paletin sävyjä 818 Marrakesh.

Rajaa silmät vahvasti mustalla Eye Line & Design kynällä ja lisää reilu kerros mustaa Extreme Resist 24h mascaraa, joka kestää syksyn ja talven juhlinnan sekä syyssateet ja myrskyt.

Valokynän käyttöohjeet

Kertoisitko miten sitä valokynää käytetään? Laitetaanko se ennen vai jälkeen meikkivoiteen levityksen? Sopiiko se tummille silmänalusille?

Riian vastaus:

Valokynää voi levittää kasvojen korkeimmille kohdille, kuten ohimoille, kulmakarvan alapuolelle, nenänpäälle, amorin kaaren yläpuolelle sekä silmän sisänurkkaan ja ulkonurkkaan. Valokynää kannattaa käyttää peitevärin lisänä, eli se ei peitä tummia silmänalusia kokonaan, tuo lähinnä vain kirkastusta katseelle. Nivean Perfect Cover peitevoide on tuote jossa yhdistyvät nämä molemmat ominaisuudet. Se sisältää valoa heijastavia pigmenttejä, mutta peittää myös tummuutta silmien alta.

Apu punoittavalle iholle

Heippa! Ongelmani ovat punoittava iho, muutamat näpyt ja tummat silmänaluset. Mitä meikkejä suosittelet? Laitan tällä hetkellä aamuisin kosteusvoiteen, puuteria ja ripsiväriä. Päivän mittaan ihoni alkaa kuitenkin kiiltää todella rasvaisen näköisenä ja iho muuttuu ripsieni tyvestä alaspäin violetiksi. Mitä tuotteita minun kannattaisi käyttää? Olisiko jonkinlainen meikkipuuteri oikea tuote? Kiitos vastauksesta etukäteen!

Riian vastaus:

Moi! Suosittelen sinulle ehdottomasti puuterin lisäksi myös meikkivoidetta. Kauniisti ihon sävyä ja pikkunäppyjä tasoittaa Nivean Stay Real meikkivoide. Sen öljytön koostumus pitää ihon myös mattapintaisena eikä anna ihon kiillellä päivän mittaan. Tummille silmänalusille kannattaa testata Perfect Cover valoa heijastavaa peitevoidetta. Levitä se silmän alapuolelle sekä liikkuvalle luomelle tasoittamaan luomen ihon väriä. Voit vielä tarvittaessa peittää sillä muutamia pikku näppyjä. Puuteroi iho lopuksi kevyesti joko isolla puuterisiveltimellä tai vipalla.

Ohjeet banaaninvarjostuksen tekoon

Mitä banaanivarjostus tarkoittaa? Arvaan että silmäluomelle tehdään banaanin muotoinen väritys luomivärillä, mutta olisi kiva tietää tarkasti miten.

Riian vastaus:

Banaanivarjostus tehdään luomivakoon. Tumma luomiväri levitetään silmän ulkonurkkaan ja siitä luomivakoa pitkin kohti silmän sisänurkkaa, samalla pehmentäen ja häivyttäen sävyä tummasta vaaleammaksi.

Varjostusta voi lopuksi häivyttää vaaleammalla sävyllä kulmakarvaa kohti, jotta lopputuloksesta tulee kauniin utuinen. Lopuksi luomen liikkuvalle osalle levitetään vaaleampi luomivärisävy. Tämä on ns. perinteinen silmämeikki. Jos tämän osaa, osaa varmasti tehdä tummemman ja vahvemmankin meikin, ja pienillä muutoksilla meikkiin saa helposti uutta kivaa jujua! Ei kun treenaamaan!

Nuoren ryppytuotteet

Olen juuri täyttänyt 20 vuotta ja silmänaluseni ovat tummat ja niissä on "ryppyjä", vaikka olenkin vielä nuori. Voinko siis käyttää ryppyjä silottavaa ja vanhemmalle iholle tarkoitettuja silmänympärysvoiteita? Normaalisti käytän peruskosteuttavaa silmänympärysvoidetta, jolla ei tunnu olevan mitään vaikutusta ongelmiini. Kosmetologi antoi minulle silmänympärysvoidenäytteen, jossa luki "anti-wrinkle" ja olin tuolloin vasta 18-vuotias. Mielestäni voide vaikutti vanhemmalle iholle tarkoitetulta, mutta voiko ikäiseni aloittaa jo nyt käyttämään ryppyjä silottavia tuotteita? Myös meikkivoide ja peitevoide tapaa päivän mittaan kertyä ikävästi näihin ryppyihin viiruiksi silmien alle. Onko tähän mitään muuta ratkaisua kuin nuo ryppyjä silottavat tuotteet?

Riian vastaus:

Hei! Koska olet nuori, sinun kannattaa pitäytyä kosteuttavissa ja nuorelle iholle tarkoitetuissa tuotteissa. Anti-age-tuotteet ovat ikäisellesi liian voimakkaita ja hoitavia. Koska kerrot silmiesi alla olevan paljon " ryppyjä " ja että peitevoide menee viiruiksi päivän mittaan, kuulostaa että ihosi voisi olla atooppinen ja siksi silmien alta erityisesti todella kuiva.

Voit jatkaa kosteuttavan silmänympärysvoiteen käyttöä, mutta suosittelen myös, että käyt ammattilaisen luona näyttämässä ihoasi, käy vaikka tavaratalossa myyjän puheilla kertomassa ongelmasta ja kuivuudesta silmien alla. Talviajaksi kun iho kuivuu varmasti enemmän, voisi ammattilainen suositella sinulle tuhdimpaakin voidetta, mutta kuitenkin ikäisellesi sopivaa. Pyydä tuotteesta näyte, jotta voit ensin testata sen sopivuuden herkälle ihollesi.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Lue myös:

    Uusimmat